Foto: RIA Novosti/Scanpix
Čehu uzbrucējs Jakubs Petružaleks, kurš pērn novembrī pēc draudzenes nāves pameta Krieviju un atgriezās dzimtenē, varētu jau nākamsezon atkal spēlēt Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), apstiprinājis hokejista aģents.

Kā ziņojām, pagājušā gada novembrī viņu kopējā dzīvoklī Litvinovā mirusi tika atrasta Petružaleka draudzene, 26 gadus vecā modele Katerina Netoļicka, un hokejists, lauzis līgumu ar Jekaterinburgas "Avtomobiļist", atgriezās dzimtenē un vēlāk pievienojās "Litvinov" klubam, kurā savulaik uzsāka savas sporta gaitas. Ar Petružaleka palīdzību klubs šosezon pirmo reizi 70 gadu pastāvēšanas vēsturē kļuva par Čehijas čempioniem.

"Mēs varam tikai lepoties ar Jakubu par tiem lēmumiem, ko viņš pieņem," saka Petružaleka aģents Vladimirs Hudāčeks. "Pēc tādas traģēdijas viņš spēja atgriezties pie ģimenes, savā pilsētā, palīdzēt tās komandai. Viņš nespēlēja vienkārši formas uzturēšanai, nenolaida rokas, bet cīnījās par viņu izaudzinājušo klubu. Petružaleks palīdzēja "Litvinov" sasniegt vēsturisku uzvaru, un tagad Jakubs vēlas atgriezties spēlēt Krievijā."

Aģents atklāj, ka par Petružaleku interesējas vismaz četri KHL klubi.

KHL regulārajā čempionātā Petružaleks aizvadījis 179 spēles, kurās guvis 55 vārtus un izdarījis 69 rezultatīvas piespēles. Bez "Avtomobiļist" viņš pārstāvējis Habarovskas "Amur" un Kazaņas "Ak Bars", bet Maskavas "Dinamo" sastāvā 2012./2013. gada sezonā kļuva par Gagarina kausa ieguvēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!