Foto: RIA Novosti/Scanpix

Čeļabinskas "Traktor" aizraujošā spēlē ar Maskavas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas finālsērijas sestajā mačā Maskavā izrāva uzvaru ar 4:3 (3:0, 0:3, 1:0) un samazināja Maskavas "Dinamo" pārsvaru sērijā līdz vienai uzvarai - 3-2.

Pēc pirmās trešdaļas šķita, ka Čeļabinskas komanda šai mačā gūs pārliecinošu uzvaru, jo perioda devītajā minūtē rezultāts jau bija 3:0 "Traktor" labā. Taču Maskavas "Dinamo" nav tā komanda, kas padodas, un pēc otrās trešdaļas rezultāts jau bija neizšķirts - 3:3.

Trešajā periodā abas komandas aktīvi un brīžiem pat izmisīgi centās gūt ceturtos vārtus, kas varēja dot uzvaru šai mačā, un Maskavas "Dinamo" tie nozīmētu sērijas beigas un otro Gagarina kausu. Abu komandu vārtsargi demonstrēja augstākās klases meistarību, bet laukuma spēlētāji - izcilu pašaizliedzību, un rezultāts līdz pat spēles 56. minūtei saglabājās neizšķirts.

Ceturtos vārtus guva čeļabinskieši - nepiesegts zonas vidū palika Andrejs Kosticins, kurš spēcīgi raidīja ripu vārtos, un arī Aleksandrs Jerjomenko netvēra šo tiešo metienu.

Atlikušajās četrās minūtēs maskavieši darīja visu, kas viņu spēkos, nomainīja arī vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču Maikls Gārnets un viņa komandas biedri spēja noturēt vienu vārtu pārsvaru.

Vārtus uzvarētāju labā guva Staņislavs Čistovs, Antons Gļinkins, Vladimirs Antipovs un Andrejs Kosticins, bet Maskavas "Dinamo" komandā rezultatīvi bija divi ceturtās maiņas uzbrucēji - Mareks Kvapils un Jakubs Petružaleks, un Sergejs Soins.

Sestā spēle notiks 17.aprīlī Čeļabinskā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!