Foto: DELFI
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" piektdien Ņižņijnovgorodas apgabala gubernatora kausa izcīņas spēlē ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) diezgan neizteiksmīgā cīņā pieveica Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienību.

Vienīgos vārtus šī mača 57.minūtē guva rīdzinieku aizsargs Oskars Cibuļskis.

Rīgas "Dinamo" vārtos šajā mačā debiju piedzīvoja tikai 18 gadus vecais vārtsargs Gustavs Grigals, kurš visa mača gaitā darbojās pārliecinoši, tā arī ne reizi neielaižot ripu savā "būrī".

Tiesa, spēles maniere bija diezgan mierīga, abām komandām aizvadot līdzvērtīgu spēli, bet "Ņeftehimik" vairākumā spēlēja diezgan blāvi. Otrajā trešdaļā rīdziniekus gan no droša vārtu zaudējuma glāba Grigals, bet vienīgie vārti šajā mačā tika gūti 57.minūtē, kad, saņēmis piespēli no aizvārtes, vārtu priekšā izcēlās Cibuļskis, kurš līdz ar to nodrošināja Latvijas klubam panākumu.

Pašā dueļa izskaņā "Ņeftehimik" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču pārspēt Grigali pretiniekiem tā arī neizdevās.

Savukārt pēcāk sekojošajos pēcspēles "bullīšos" panākumu ar 2:1 guva "Ņeftehimik".

Turnīru "Dinamo" pirmdien sāka ar 0:3 zaudējot Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko pārstāv latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, bet trenē Pēteris Skudra, Ģirts Ankipāns un Normunds Siliņš. Savukārt trešdien pēcspēles metienu sērijā ar 2:1 tika uzvarēta Kazaņas "Ak Bars", kamēr ceturtdien ar 1:0 pārspēta arī Čerepovecas "Severstaļ".

Tikmēr "Ņeftehimik" pirms piektdienas mača arī bija izdevies tikt pie divām uzvarām. Vispirms ar 1:4 gan nācās piekāpties "Ak Bars", bet pēc tam 3:1 izdevās pārspēt "Lokomotiv", bet trešdien ar 3:2 pieveikta "Severstaļ" vienība.

Pēc turnīra piecām dienām līderi ar astoņiem punktiem trīs spēlēs ir "Torpedo", bet tikpat punkti ir četrus mačus aizvadījušajiem "Ak Bars" un Rīgas "Dinamo". Sešus punktus iekrājuši "Ņeftehimik", kamēr trīs ir "Severstaļ" kontā. Savukārt Jaroslavļas "Lokomotiv" visos četros mačos ir zaudējusi un pagaidām ir tukšā.

Ņižņijnovgorodas apgabala gubernatora kausa izcīņa ilgs visu nedēļu - tā turpinājumā Rīgas "Dinamo" svētdien tiksies ar Jaroslavļas "Lokomotiv".

Rīdzinieki līdz šī turnīra sākuma bija aizvadījuši divas pārbaudes spēles, kurās guvuši uzvaras - pirms nedēļas Valmierā ar rezultātu 4:1 tika pārspēta Arta Ābola trenētā Toljati "Lada", kuras sastāvā spēlē vārtsargs Edgars Masaļskis un aizsargs Kristaps Sotnieks, bet pagājušajā piektdienā ar 2:0 Piņķos uzvarēta arī Novosibirskas "Sibirj" vienība.

Pēc šī turnīra Rīgas "Dinamo" komandai vēl atliks četras pārbaudes spēles tradicionālajā turnīrā savā laukumā "Arēnā Rīga".

Rīgas "Dinamo" galvenā trenera Normunda Sējēja un viņa Ronalda Ozoliņa, Jura Klodāna un Raivja Miezāna rīcībā Ņižņijnovgorodā ir vārtsargi Jakubs Sedlāčeks, Jānis Kalniņš un Gustavs Grigals; aizsargi - Georgijs Pujacs, Oskars Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Aleksandrs Jerofejevs, Kristaps Zīle, Jēkabs Rēdlihs, Ralfs Freibergs, Ēriks Ševčenko; uzbrucēji - Tims Sestito, Miks Indrašis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Gints Meija, Kaspars Saulietis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Filips Toluzakovs, Nikolajs Jeļisejevs, Edgars Kulda, Māris Bičevskis, Frenks Razgals, Kirils Galoha, Koltons Gilīss un Džastins Šags.

Aizsargs Uvis Balinskis kopā ar Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandu "Rīga" piedalīsies turnīrā Čerepovecā, bet amerikāņu aizsargs Patriks Malens, kurš sastāvu papildināja vien pagājušajā nedēļā, uz turnīru nav devies, jo sportists nepaguva uztaisīt Krievijas vīzu.

Rīgas "Dinamo" padomes sēdē ceturtdien par komandas galveno treneri tika apstiprināts Normunds Sējējs, kurš pilda arī ģenerālmenedžera pienākumus.

Jauno KHL sezonu Rīgas klubs sāks 23. augustā, kad izbraukumā tiksies ar "Soči" hokejistiem.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējo sezonas regulāro čempionātu noslēdza 12.vietā Rietumu konferencē un Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs neiekļuva jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

Pagājušajā sezonā janvārī Rīgas "Dinamo" kluba vadība neveiksmīgā snieguma dēļ no galvenā trenera amata atlaida somu Kari Heikili, kā arī viņa palīgu un tautieti Raimo Helminenu, bet par galvenā trenera pienākumu izpildītāju iecēla Sējēju, kurš turpināja pildīt arī ģenerālmenedžera pienākumus. Marta sākumā "Dinamo" aizvadīto sezonu nosauca par neapmierinošu un pagarināja līgumu ar Sējēju par ģenerālmenedžera pienākumu pildīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!