Foto: Sputnik/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta labākā komanda Maskavas CSKA otrdien ar "sauso" uzvaru sāka Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences finālsēriju pret pērnā gada kausa ieguvējiem Sanktpēterburgas SKA.

CSKA savās mājās guva uzvaru ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0), sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Maskavas klubs pa vieniem vārtiem iemeta katrā no periodiem. Rezultātu cīņas 11.minūtē atklāja Romans Ļubimovs, francūzis Stefāns da Kosta skaitliskajā vairākumā 30.minūtē pārsvaru dubultoja, bet 25 sekundes pirms pamatlaika beigām Dmitrijs Kugriševs raidīja ripu tukšos SKA vārtos, panākot cīņas beigu rezultātu.

SKA otrajā trešdaļā vairāk kā minūti spēlēja piecatā pret trijiem, taču pārsvaru neizmantoja. Savukārt trešajā periodā Jevgeņijs Dadonovs viesiem nerealizēja soda metienu.

CSKA vārtos teicamu spēli aizvadīja vārtsargs Iļja Sorokins, kurš atvairīja 27 pretinieku metienus, kamēr SKA ripu ķērājs Miko Koskinens tika galā ar 21 no 23 laukuma saimnieku metieniem.

SKA vienība spēli aizvadīja bez sava šīs sezonas kapteiņa Iļjas Kovaļčuka, kurš malā ir palicis pēdējos četros mačos. Kā zināms, Kovaļčuks pēc neveiksmīgas pirmās spēles Gagarina kausa izcīņas izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, jau nokļuva dziļā rezervē, taču otrajā kārtā viņš uz pāris spēlēm atgriezās vienības rindās.

Sērijas otrā spēle ceturtdien atkal notiks Maskavā, bet pēc tam komandas pārcelsies uz Sanktpēterburgu, kur aizvadīs vēl divas spēles.

Arī pērn CSKA un SKA tikās Rietumu konferences finālā. Maskavieši uzvarēja sērijas pirmajās trīs spēlēs, bet SKA pēc tam guva uzvaru četros mačos pēc kārtas un iekļuva Gagarina kausa finālā, kurā pēc tam uzvarēja Kazaņas "Ak Bars" un pirmo reizi kluba vēsturē izcīnīja KHL galveno balvu.

Jau ziņots, ka Austrumu konferences finālā tiksies Magņitogorskas "Metallurg" un Ufas "Salavat Julajev" komandas, kuras pirmo sērijas spēli aizvadīs trešdien.

Kā zināms, izslēgšanas spēļu otrajā kārtā - konferenču pusfinālos CSKA ar 4-1 uzvarēja Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē latvieši Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns. Savukārt SKA ar 4-2 uzvarēja Maskavas "Dinamo", kurai traumas dēļ nevarēja palīdzēt Mārtiņš Karsums.

Tikmēr Austrumu konferencē Magņitogorskas "Metallurg" ar 4-1 uzvarēja Novosibirskas "Sibirj", bet "Salavat Julajev" ar 4-3 pieveica Omskas "Avangard".

Jau ziņots, ka Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!