Foto: Sputnik/Scanpix

Pie jau astotās uzvaras pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta ietvaros svētdien tika Maskavas CSKA komanda, kas savā laukumā ar 5:2 (2:2, 3:0, 0:0) uzveica Čerepovecas "Severstaļ".

"Severstaļ" komanda visa mača gaitā pa Maskavas kluba vārtiem izpildīja tikai 11 metienus, kamēr CSKA atbildēja ar 39 raidījumiem.

Tiesa, pirmajā trešdaļā rezultāta ziņā vēl bija vērojams līdzvērtīgs hokejs, bet rezultātu ceturtajā minūtē atklāja CSKA komandas hokejists Mihails Naumenkovs. Pēc tam gan ar diviem vārtiem atbildēja "Severstaļ", kas šai komandai uz brīdi ļāva pārņemt vadību, - pa vārtiem guva Pāvels Černovs un Igors Skorohodovs. Pašā perioda beigās līdzsvaru uz tablo atjaunoja Gregs Skots.

Spēles turpinājumā izpaudās liels Maskavas komandas pārsvars, bet otrajā trešdaļā tā guva trīs bezatbildes vārtus, kad izcēlās Bads Holovejs, Jonass Enlunds un Artjoms Blažijevskis.

CSKA sezonu sāka ar zaudējumu pret Gagarina kausa čempioniem Magņitogorskas "Metallurg", taču kopš tā laika spējusi izcīnīt astoņas uzvaras pēc kārtas.

Citā mačā zaudējumu piedzīvojusi viena no Austrumu konferences spēcīgākajām komandām Omskas "Avangard", kas savu skatītāju priekšā ar 3:4 (0:2, 1:1, 2:1) piekāpās Slovākijas vienībai Bratislavas "Slovan".

Tikmēr graujoša uzvara Novosibirskas "Sbirj", kas savā laukumā ar 7:1 (2:0, 2:1, 3:0) pieveica Hantimansijskas "Jugra". Divus vārtus mājinieku labā guva Stepans Saņņikovs.

KHL kopvērtējumā Rietumu konferences vadībā ar 24 punktiem astoņās spēlēs atrodas CSKA, kam ar 15 punktiem septiņos mačos seko Maskavas "Spartak". Savukārt trešā ar 19 punktiem deviņās cīņās ir Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo".

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar diviem punktiem sešos mačos ieņem konferences pēdējo, 14. vietu.

Savukārt Austrumu konferencē vadībā ar 15 punktiem atrodas "Avangard" un Jekaterinburgas "Avtomobilist", kamēr 13 punktus iekrājušas Magņitogorskas "Metallurg" un Kazaņas "Ak Bars".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!