Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Maskavas CSKA pārtraucis sadarbību ar pieredzējušo krievu uzbrucēju Alekseju Morozovu, informē Krievijas mediji.

Morozovs CSKA komandai pievienojās vien pērn, noslēdzot līgumu uz trim sezonām, taču jau pēc viena gada kontrakts ar 37 gadus veco uzbrucēju ir lauzts.

Iepriekšējā sezonā Morozovs bija CSKA kapteinis, regulārajā turnīrā piedaloties 38 spēlēs, kuru laikā guva 13 vārtus un veica desmit rezultatīvas piespēles. Savukārt četros Gagarina kausa izcīņas mačos spēlētājs ar rezultativitāti neatzīmējās.

Pirms pievienošanās CSKA komandai Morozovs vairākus gadus bija Kazaņas "Ak Bars" kapteinis.

Kā apgalvo aģentūra ITAR-TASS, tuvākajās dienās līgumu uzbrucējam vēlas piedāvāt jaunais KHL klubs "Soči".

Morozovu 1995.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar 24.numuru izvēlējās Pitsburgas "Penguins". Tā bija vienīgā šīs līgas komanda, kurā Krievijas hokejists spēlēja.

Kopumā viņš NHL nospēlēja 490 mačus, kuru laikā guva 88 vārtus un veica 140 rezultatīvas piespēles.

Morozovs 2009. un 2010.gadā "Ak Bars" sastāvā kļuva par Gagarina kausa ieguvēju, kā arī četras reizes piedalījies KHL Visu Zvaigžņu spēlē.

Morozovs 1998.gadā Krievijas izlases sastāvā kļuva par olimpisko vicečempionu.

CSKA aizvadītajā sezonā izcīnīja septīto vietu regulārā čempionāta Rietumu konferences kopvērtējumā, bet Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā ar 0-4 zaudēja Sanktpēterburgas SKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!