Foto: DELFI

Krievijas klubs Maskavas CSKA trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā pamanījās samest 12 ripas Slovākijas kluba Bratislavas "Slovan" vārtos un sasniegt jaunu līgas uzvaru rekordu.

CSKA savā laukumā sagrāva pretiniekus ar 12:0 (6:0, 2:0, 4:0), izcīnot jau savu 50.uzvaru šosezon, kas ir jauns KHL rekords.

Jau pēc pirmās trešdaļas CSKA bija izvirzījušies vadībā ar 6:0, bet turpmāko divu periodu laikā pamanījās pretinieku vērtos iemest vēl tik daudz ripu.

Maskavas kluba vārtos pa trim vārtiem guva šīs sezonas rezultatīvākais līgas hokejists Aleksandrs Radulovs un Igors Grigorenko.

Tāpat CSKA hokejistiem izdevies atkārtot KHL punktu rekordu - 129, kas pieder arī Ufas "Salavat Julajev" no 2008./2009. un 2009./2010.gada sezonām. Zīmīgi, ka Maskavas kluba kopējā vārtu attiecība pārsniegusi simts vārtus (193 gūti vārti un 87 zaudēti). Līdz šim vēl nevienai čempionāta komandai regulāro turnīru nav izdevies noslēgt ar vismaz +100 vārtu attiecību.

CSKA hokejistiem šī bija sestā uzvara pēc kārtas.

Tikmēr pie uzvaras izdevies tikt vienai no Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" galvenajām konkurentēm cīņā par vietu Gagarina kausa izcīņā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko vada latviešu speciālists Pēteris Skudra.

"Torpedo" komanda savā laukumā ar 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja "Soči" vienību, uzvaras vārtus gūstot Vadimam Krasnoslobodcevam.

Ņižņijnovgorodas hokejistiem šī ir jau piektā uzvara pēc kārtas.

Panākumu izcīnījusi arī latviešu uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Dinamo", ko trenē Latvijas speciālisti Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs.

Maskavas kluba hokejisti izbraukumā ar 6:3 (2:1, 3:1, 1:1) pieveica Podoļskas "Vitjaz".

Karsums šajā mačā laukumā pavadīja 14 minūtes un 15 sekundes, veica vienu metienu pa pretinieku vārtiem, uzvarēja četros no sešiem iemetieniem un veica vienu spēka paņēmienu.

Savukārt Daugaviņš nospēlēja 16 minūtes un 21 sekundi, arī izpildīja vienu metienu un zaudēja vienīgajā iemetienā.

Ar 51 spēlē izpildītu 21 precīzu metienu un 15 rezultatīvām piespēlēm Daugaviņš pašlaik ir savas komandas rezultatīvākais spēlētājs.

Jau vēstīts, ka zaudējumus trešdien cieta Latvijas izlases aizsargu Georgija Pujaca un Oskara Bārtuļa pārstāvētās komandas.

Dramatisku zaudējumu piedzīvojusi Pujaca pārstāvētā "Ņeftehimik", kas vien spēles izskaņā ar 3:4 (1:1, 1:1, 1:2) izbraukumā piekāpās pašreizējiem Gagarina kausa čempioniem Magņitogorskas "Metallurg".

Pēc pirmajām divām trešdaļām rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 2:2, bet trešā perioda otrajā minūtē Maksims Ribins izvirzīja vadībā "Ņeftehimik". Līdz pat pēdējai minūtei rezultāts neizmainījās un šķita, ka viesi ir ceļā uz uzvaru, taču 23 sekundes pirms pamatlaika beigām izlīdzinājumu panāca Tims Brents. Savukārt deviņas sekundes pirms beigām Magņitogorskas klubs jau izvirzījās vadībā, kad uzvaras vārtus iemeta Jans Kovāržs.

Pujacs 20 minūtēs un 57 sekundēs izdarīja divus spēka paņēmienus, bloķēja divus metienus un vienreiz uzmeta pa vārtiem.

Magņitogorskas klubam šī bija ceturtā uzvara pēdējās piecās spēlēs.

Tikmēr Bārtuļa pārstāvētā Astanas "Baris" no Kazahstānas izbraukumā pēcspēles metienu sērijā ar 2:3 (1:1, 0:0, 1:1, 0:0, 0:1) zaudēja līgas otrai vājākajai komandai Novokuzņeckas "Metallurg".

Pēc mājinieku vārtsarga neveiksmes rezultātu jau otrajā spēles minūtē atklāja "Baris" uzbrucējs Oļegs Kvaša. Savukārt minūti un 20 sekundes pirms pirmā perioda beigām rezultātu izlīdzināja Novokuzņeckas "Metallurg" uzbrucējs Aleksandrs Komaristijs.

Otrais periods tika aizvadīts ar izteiktu mājinieku pārsvaru, taču nevienai no komandām vārtus gūt neizdevās.

Spēles 47.minūtē viesus no jauna vadībā izvirzīja "Baris" uzbrucējs Romāns Starčenko. Pēc pāris minūtēm viņa komandas biedrs nopelnīja divu minūšu noraidījumu par spēles laika vilcināšanu, un Novokuzņeckas kluba aizsargs Sergejs Dorofejevs veiksmīgi realizēja vairākumu, panākot rezultātu 2:2.

Spēles papildlaikā vārti netika gūti un komandām vajadzēja aizvadīt pēcspēles metienu sēriju, kurā vienīgais vārtu guvējs bija mājinieku amerikāņu leģionārs Keids Feirčailds, nodrošinot savai komandai uzvaru spēlē ar 3:2.

Bārtulis uz laukuma aizvadītajās 16 minūtēs un 15 sekundēs izcēlās ar vienu metienu pa vārtiem.

Austrumu konferences līderes godā ar 111 punktiem 54 spēlēs atrodas Kazaņas "Ak Bars", no kuras sešiem punktiem atpaliek Novosibirskas "Sibirj". Tikmēr "Baris" komanda ar 78 punktiem 54 spēlēs ieņem sesto vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, kamēr "Ņeftehimik" ar 64 punktiem 55 cīņās ir desmitā, saglabājot teorētiskas izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Tikmēr CSKA ar 129 punktiem 54 spēlēs ir pārliecinoša līdere ne tikai Rietumu konferencē, bet arī visā līgā, par 11 punktiem apsteidzot Sanktpēterburgas SKA. Trešajā vietā ar 115 punktiem atrodas Maskavas "Dinamo", kamēr "Torpedo" ar 78 punktiem ir astotie. Tikmēr Rīgas "Dinamo" ar 71 punktu 56 spēlēs noslīdējuši uz Rietumu konferences 12.vietu.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!