Foto: Sputnik/Scanpix

Maskavas CSKA Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences finālsērijas trešajā mačā sestdien izbraukumā ar 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) trešajā pagarinājumā uzveica trofejas aizstāvētāju Sanktpēterburgas SKA.

Sērijā līdz četrām uzvarām maskavieši panākuši 3-0, tādējādi jau nākamajā spēlē, kas pirmdien norisināsies Sanktpēterburgā, viņi varēs nodrošināt vietu Gagarina kausa finālā.

Spēles pamatlaiks noslēdzās bezvārtu neizšķirti, bet mājinieki bija izdarījuši vairāk metienus pa pretinieku vārtiem.

Pirmajos divos 20 minūšu pagarinājumos nevienai no komandām neizdevās gūt vārtus, bet trešā papildlaika 12.minūtē individuālo meistarību nodemonstrēja CSKA uzbrucējs Džefs Plets, kurš sīvā cīņā izkārtoja sev metienu no vārtu priekšas un lika kapitulēt SKA vārtsargam Miko Koskinenam.

CSKA vārtsargs Iļja Sorokins tvēra visas 52 pretinieku mestās ripas, kamēr Koskinens atvairīja 50 Maskavas hokejistu metienus.

Arī pērn CSKA un SKA tikās Rietumu konferences finālā. Maskavieši uzvarēja sērijas pirmajās trīs spēlēs, bet SKA pēc tam guva uzvaru četros mačos pēc kārtas un iekļuva Gagarina kausa finālā, kurā pēc tam uzvarēja Kazaņas "Ak Bars" un pirmo reizi kluba vēsturē izcīnīja KHL galveno balvu.

Tikmēr Austrumu konferences pusfinālā Magņitogorskas "Metallurg" ar 2-0 atrodas vadībā pret Ufas "Salavat Julajev". Sērijas trešais mačs svētdien notiks Ufā.

Kā zināms, izslēgšanas spēļu otrajā kārtā - konferenču pusfinālos CSKA ar 4-1 uzvarēja Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē latvieši Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns. Savukārt SKA ar 4-2 uzvarēja Maskavas "Dinamo", kurai traumas dēļ nevarēja palīdzēt Mārtiņš Karsums.

Tikmēr Austrumu konferencē Magņitogorskas "Metallurg" ar 4-1 uzvarēja Novosibirskas "Sibirj", bet "Salavat Julajev" ar 4-3 pieveica Omskas "Avangard".

Jau ziņots, ka Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!