Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē piektdien "Arēnā Rīga" trīs vārtus guva Lauris Dārziņš, taču Rīgas "Dinamo" pēcspēles metienu sērijā ar 3:4 zaudēja vienai no vadošajām Rietumu konferences vienībām Čerepovecas "Severstaļ".

Foto galerija

"Dinamo" vārtus mačā sargāja Kriss Holts, kurš atvairīja 26 metienus. "Dinamo" pa pretinieku vārtiem izdarīja 36 metienus.

"Dinamo" labā visus trīs vārtus guva Lauris Dārziņš. Šī bija trešā reize Latvijas kluba vēsturē, kad kāds hokejists vienā spēlē guva trīs vārtus.

Savukārt "Severstaļ" rindās precīzi meta Jevgēņijs Ketovs, Vadims Šipačjovs un Jozefs Straka, bet pēcspēles metienos uzvaru nesošos vārtus guva Aleksejs Cvetkovs.

Pirms spēles

Salīdzinot ar iepriekšējo maču, "Dinamo" galvenais treneris nekādas izmaiņas nav veicis un spēlētāji darbosies tādos pašo virknējumos.

1.periods

Spēli aktīvāk iesāka viesu komanda, kura jau mača otrajā minūtē izveidoja labu vārtu gūšanas momentu, kad "Severstaļ" komandas uzbrucējs Staņislavs Žmakins izdarīja bīstamu metienu pa Krisa Holta sargātajiem vārtiem, bet viņa atkārtotu metienu jau atvairīja aizsargs Kristaps Sotnieks.

Mača pirmie vārti tika gūti sestajā minūtē, kad "Dinamo" aizsarga Jēkaba Rēdliha metienu bloķēja pretinieku spēlētājs, bet ripa atleca pie Broka Trotera, kurš izdarīja teicamu piespēli Dārziņam, kuram nekas cits neatlika, kā raidīt ripu vārtos. Tomēr "Severstaļ" komanda negrasījās padoties un pretuzbrukumā izveidoja bīstamu uzbrukumu, taču neticamā veidā ripu atvairīja Holts. "Severstaļ" centieni atmaksājās desmitajā minūtē, kad pēc precīzas saspēles rezultātu izlīdzināja Ketovs.

Pēc gūtajiem vārtiem spēles temps nesamazinājās, un komandas apmainījās ar vairākiem bīstamiem metieniem. Trešdaļas beigās ripu vairāk kontrolēja rīdzinieki, izdarot bīstamus metienus, taču bez panākumiem.

2.periods

Otrajā trešdaļa "Severstaļ" hokejists Maksims Čudinovs nopelnīja spēles pirmo noraidījumu, taču nevienu īpaši bīstamu momentu "Dinamo" komandai izveidot neizdevās. Tūlīt pēc tam, kad laukumā atgriezās Čudinovs, izgājienā pret vārtsargu izslidoja Juris Štāls, taču apspēlēt Vasīliju Košečkinu viņam neizdevās.

Rīgas komandai vadību astotajā minūtē atkal atguva Dārziņš, kurš, pielabojot Miķeļa Rēdliha uzmetienu, neatstāja cerības pretinieku vārtsargam. Pēc brīža ar savu aktivitāti vairākumu Latvijas komandai nopelnīja Aleksandrs Ņiživijs. Vairākumā "Dinamo" šoreiz uzbruka daudz bīstamāk, taču noslēgt uzbrukumu ar precīzu metienu neizdevās.

Pēc kārtējā bīstamā mājinieku uzbrukuma, kad pēc Tomaša Surovija metiena ripa lidoja garām vārtiem, tā nonāca pie pretinieku hokejistiem, kuri no aizsardzības ātri pārgāja uzbrukumā, un pēc Jozefa Strakas piespēles vārtus guva Šipačjovs.

Spēles 38.minūtē pēc lieliskas uzbrukuma izspēles, kurā skaisti saspēlējās Miķelis Rēdlihs un Guntis Galviņs, savus un komandas trešos vārtus guva Dārziņš, ar šādu rezultātu arī noslēdzot otro trešdaļu.

3.periods

Spēles noslēdzošo trešdaļu abas komandas sāka ļoti aktīvi. No sākuma bīstamu uzbrukumu izveidoja "Dinamo" komanda, bet pēc tam prettriecienā devās "Severstaļ" vienība - Aleksejs Cvetkovs izlauzās uz vārtiem un izdarīja metienu, bet ripas lidojumu virzienu mainīja Holts un tā noslīdēja tieši pa vārtu līniju, to nešķērsojot. Pēc šīs epizodes galvenais tiesnesis konsultējās ar video tiesnesi, kurš apstiprināja, ka ripa nebija vārtos.

Mača 53.minūtē pēc neprecīzas piespēles savā zonā bīstamu metienu, atrazdamies pretī vārtiem, izdarīja Straka, tomēr viņš meta virsū vārtsargam. Tūlīt pēc tam pa kreiso malu izlauzās Cvetkovs, bet šoreiz labi nospēlēja Rīgas komandas aizsargi un izsita ripu ārpus zonas. Spēlējot vairākumā, iespēja gūt vārtus bija Sandim Ozoliņam, taču viņš negaidīja piespēli un to izmantoja Šipačjovs, kurš devās bīstamā pretuzbrukumā un piespēlēja Cvetkovam, bet atkal glāba Holts.

Divas minūtes pirms spēles beigām noraidījumu nopelnīja Krišjānis Rēdlihs un "Severstaļ" komanda veiksmīgi izspēlēja kombināciju, kuru noslēdza Straka, panākot neizšķirtu 3:3, tāpēc komandām nācās spēlēt pagarinājumu.

Papildlaiks un "bullīši"

Tomēr pašās pamatlaika beigās pretiniekam ar nūju pa aci nejauši trāpīja Jēkabs Rēdlihs, saņemot noraidījumu uz 2+2 minūtēm. Līdz ar to pretinieki jau no pirmajām pagarinājuma sekundēm iespieda Latvijas klubu savā zonā, bet otrajā minūtē pie noraidījuma tika arī "Severstaļ" hokejists Ondržejs Ņemecs, tāpēc komandas divas minūtes spēlēja trijatā pret trijiem.

Pēc tam, kad Ņemeca soda laiks beidzās, "Dinamo" komandai mazākumā bija jāspēlē vēl 33 sekundes, tomēr arī tās tika izturētas. Atlikušajā laikā "Dinamo" komanda spēlēja ar trijiem uzbrucējiem, izdarīja vairākus bīstamus metienus, tomēr rezultāts nemainījās.

Pēcspēles metienu sērijā vienīgo reizi precīzs bija "Severstaļ" hokejists Cvetkovs un "Dinamo" piedzīvoja zaudējumu.

Par mača labākajiem spēlētājiem tika atzīti Dārziņš un Straka.

Rīgas "Dinamo" sastāvs:

#31 Chris Holt (#30 Edgars Lūsiņš);

#17 Aleksandrs Ņiživijs – #3 Mark Hartigan - #43 Tomaš Surovy;

#14 Jēkabs Rēdlihs - #8 Sandis Ozoliņš;

#15 Mārtiņš Karsums – #5 Jānis Sprukts - #75 Ģirts Ankipāns;

#6 Arvīds Reķis – #11 Kristaps Sotnieks;

#10 Lauris Dārziņš - #91 Brock Trotter – #19 Miķelis Rēdlihs;

#9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš;

#21 Roberts Bukarts – #37 Robert Petrovicky – #23 Juris Štāls.

Čerepovecas "Severstaļ" sastāvs:

#83 Vasiļij Košečkin (#31 Rastislav Staņa);

#80 Staņislav Žmakin - #33 Martin Cibak - #40 Jevgeņij Ketov;

#4 Denis Bajev - #63 Ondrej Nemec;

#78 Josef Straka - #9 Aleksej Cvetkov - #87 Vadim Šipačov;

#73 Maksim Čudinov - #3 Kiril Ļamin;

#6 Sergej Soin - #13 Nikolaj Bardin - #96 Ignat Zemčenko;

#18 Andrej Šefer - #2 Staņislav Jegorišev;

#90 Nikolaj Kazakovcev - #10 Jurij Trubačov - #81 Maksim Truņov;
#55 Bogdan Kiseļevič.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!