Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jaunās sezonas atklāšanas mačā trešdien ar rezultatīvu piespēli izcēlās latviešu uzbrucējs Lauris Dārziņš, bet viņa pārstāvētā Čeļabinskas "Traktor" komanda izbraukumā zaudēja Maskavas "Dinamo" vienībai ar citu latviešu uzbrucēju Mārtiņu Karsumu ierindā.

Pagājušās sezonas Gagarina kausa finālistu duelī pārāki ar 5:1 (0:1, 2:0, 3:0) bija iepriekšējo divu sezonu līgas čempioni "Dinamo", kurus vada Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Spēles rezultātu astotajā minūtē atklāja "Traktor" uzbrucējs Jegors Dugins, kuram no aizvārtes rezultatīvu piespēli izdarīja Dārziņš.

Latviešu uzbrucējs darbojās "Traktor" komandas trešajā maiņā, uz ledus pavadot 11 minūtes un 41 sekundi, kā arī izdarot četrus metienus pa vārtiem.

Tikmēr Karsums spēlēja "Dinamo" otrajā maiņā, uz ledus pavadot 14 minūtes un 41 sekundi, kuru laikā viņa kontā pieci metieni pa vārtiem.

Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli šajā mačā izcēlās uzreiz trīs mājinieku spēlētāji - Maksims Pestuško, Leonīds Komarovs un Sergejs Soins.

Jāizceļ, ka mača gaitā "Dinamo" pa pretinieku vārtiem veica 39 metienus, kamēr "Traktor" hokejisti iespēja 20 raidījumus.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!