Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latviešu hokeja uzbrucēja Laura Dārziņa pievienošanos Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Čeļabinskas "Traktor" vēlējies vienības galvenais treneris Valērijs Belousovs, intervijā aģentūrai "Ria Novosti" atklājis "Traktor" ģenerālmenedžeris Jevgeņijs Cibuks.

"Dārziņu komandā gribēja redzēt mūsu galvenais treneris. Mēs zinām šī spēlētāja spējas - viņš ir pirmās, otrās maiņas uzbrucējs," izteicies Cibuks.

"[Kazaņas] "Ak Bars" komandā viņu izmantoja citādāk - Lauris spēlēja trešajā vai ceturtajā maiņā, un spēles laiks nebija tik liels. Mēs ticam, ka "Traktor" sastāvā viņš atradīs savu spēli un parādīs savu labāko hokeja sniegumu - tādu, kādu viņš rādīja kā Rīgas "Dinamo" spēlētājs," paudis Cibuks.

Kā ziņots, vakar oficiāli tika pavēstīts par Dārziņa pievienošanos pagājušās sezonas KHL vicečempioniem "Traktor".

Vienošanās ar Latvijas hokejistu noslēgta uz vienu sezonu - "Traktor" komanda pārņēmusi visas "Ak Bars" saistības ar hokejistu. Darījuma summa pagaidām nav zināma.

Dārziņš savas pirmās trīs KHL sezonas aizvadīja "Dinamo" komandā, bet iepriekšējās divas pārstāvēja "Ak Bars" komandu. Pirms tam viņš savā karjerā spēlējis arī klubos Ziemeļamerikā, Somijā, Čehijā un Baltkrievijā.

Nupat aizvadītajā pagājušajā sezonā latvietis Kazaņas klubā piedalījās 28 regulārā čempionāta mačos, izceļoties ar četriem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt deviņās Gagarina kausa cīņās Dārziņa kontā bija četri gūti vārti.

Pagājušajā mēnesī Dārziņš bija Latvijas izlases kapteinis un līderis pasaules čempionātā, septiņās cīņās izceļoties ar pieciem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Latvijas izlasē viņš piedalījies septiņos pasaules čempionātos, kā arī vienās olimpiskajās spēlēs un kopā valstsvienībā devies laukumā 99 mačos, izceļoties ar 36 vārtiem un 19 rezultatīvām piespēlēm.

"Traktor" vienība aizvadītās KHL regulārās sezonas 52 mačos tika pie 98 punktiem, kas ļāva tai kā trešajai labākajai KHL Austrumu konferences komandai piedalīties Gagarina kausa izslēgšanas spēļu turnīrā. "Play-off" maču sērijās vispirms tika uzvarēta Astanas "Baris" no Kazahstānas, tai sekoja iepriekšējās sezonas fināliste Omskas "Avangard", bet konferences finālā "Traktor" hokejisti pieveica Dārziņa līdz šim pārstāvēto "Ak Bars" komandu. Cīņā par KHL čempionu titulu Čeļabinskas hokejisti sešās spēlēs piekāpās Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajai Maskavas "Dinamo" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!