Foto: LETA

Latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa realizētie pēcspēles metieni ļāva viņa pārstāvētajai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībai Čeļabinskas "Traktor" piektdien savā laukumā pieveikt Habarovskas "Amur" ar rezultātu 2:1(0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 1:0).

Dārziņš laukumā pavadīja 18 minūtes un 33 sekundes, kuru laikā četras reizes meta pa vārtiem.

Pirmie mača rezultātu atklāja viesi, kuru sastāvā devītajā minūtē izcēlās Dmitrijs Tarasovs, bet "Traktor" panāca izlīdzinājumu vien trešā perioda piektajā minūtē, kad izcēlās Petri Kontiola.

Līdz mača izskaņai vairs rezultāts nemainījās, kā dēļ bija jāspēlē papildlaiks. Arī tajā neviena no komandām nespēja gūt vārtus un uzvarētājs bija jānoskaidro pēcspēles metienu sērijā. Tajā pārāki ar 3:2 bija
Čeļabinskas hokejisti, un zīmīgi, ka visas trīs reizes pretinieku vārtsargu pārspēja tieši Dārziņš. Viņa kontā arī izšķirošais metiens, kas nodrošināja aizvadītās sezonas KHL vicečempioniem "Traktor" uzvaru.

Šīs sezonas sešos mačos Dārziņš guvis trīs vārtus un izpildījis divas rezultatīvas piespēles.

"Traktor" komanda pie kopvērtējuma punktiem tikusi jau četras spēles pēc kārtas, kas šobrīd tai ar sešās spēlēs izcīnītiem deviņiem punktiem ļāvis pakāpties uz devīto vietu.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!