Foto: F64

Ar divām rezultatīvām piespēlēm Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē piektdien izcēlās latviešu uzbrucējs Lauris Dārziņš, bet viņa pārstāvētā Kazaņas "Ak Bars" komanda ar 4:3 (1:1, 1:1, 2:1) savā laukumā uzvarēja Habarovskas "Amur" vienību.

Trešajā trešdaļā laukuma saimnieki bija nonākuši zaudētājos ar rezultātu 2:3, bet tad, abas reizes rezultatīvi asistējot Dārziņam, Aleksejs Tereščenko un Deniss Kuļašs nodrošināja "Ak Bars" uzvaru. Abus šos vārtus mājinieki guva vairākuma laikā.

Dārziņš maču aizvadīja savas komandas trešajā uzbrucēju maiņā, laukumā pavadot 15 minūtes un četras sekundes. Viņš pa pretinieku vārtiem veica divus metienus.

Pēdējās divās turnīra spēlēs Dārziņš iekrājis trīs rezultatīvas piespēles, bet kopumā 17 spēlēs viņš šosezon guvis vienus vārtus un iekrājis piecas rezultatīvas piespēles.

Citā piektdienas spēlē zaudējumu piedzīvoja aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Novosibirskas "Sibirj" vienība, kas ar 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) viesos piekāpās Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandai.

Kulda tika pie pārliecinoši lielākā spēles laika savā komandā, uz ledus pavadot 28 minūtes un 24 sekundes. Viņš statistikā atzīmējās ar divām soda minūtēm.

"Sibirj" vienībai šis bija ceturtais zaudējums pēc kārtas.

Abām Latvijas hokejistu pārstāvētajām komandām šie bija pēdējie mači pirms ziemas nacionālo izlašu spēļu pārtraukuma.

Zaudējumu piedzīvoja arī uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvētā Maskavas CSKA komanda, kas ar 4:6 (0:1, 0:4, 4:1) savā laukumā piekāpās Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai līgas čempionvienībai Maskavas "Dinamo".

Sprukts šoreiz spēlēja CSKA trešajā uzbrucēju maiņā, laukumā pavadot 12 minūtes un 35 sekundes, kuru laikā latvietis uzvarēja deviņos no 14 iemetieniem.

Cīņas gaitā CSKA nonāca iedzinējos ar 0:5, bet trešās trešdaļas laikā spēja panākt 4:5, beigās tomēr atzīstot viesu pārākumu.

"Dinamo" komanda tādējādi tika pie ceturtās uzvaras pēc kārtas, bet CSKA šī bija pirmā neveiksme pēdējās sešās cīņās. Abiem klubiem šie bija pēdējie mači pirms ziemas pārtraukuma.

Citviet uzvaru kārtējā regulārā čempionāta spēlē izcīnīja Latvijas izlases aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Omskas "Avangard" komanda, kas savā laukumā ar 4:2 (0:1, 2:1, 2:0) pārspēja Čehovas "Vitjaz" vienību, kamēr citā mačā pie 25 minūšu noraidījuma tika aizsargs Oskars Bārtulis.

Pujacs šo maču aizvadīja savas komandas trešajā aizsargu pārī, uz ledus pavadot 21 minūti un 28 sekundes, kas bija trešais lielākais spēles laiks komandā. Viņš spēles protokolā atzīmējās ar vienu nesekmīgu metienu pa vārtiem.

Mača gaitā mājinieki divreiz atspēlēja vienu vārtu deficītu, ar gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izceļoties Sergejam Kosticinam.

"Avangard" vienība pēdējās 25 spēlēs piedzīvojusi tikai četrus zaudējumus, bet nākamo cīņu tā aizvadīs pēc nacionālo izlašu pārtraukuma.

Tikmēr Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas komanda Doņeckas "Donbass" izbraukumā ar 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) spēja uzvarēt spēcīgo Magņitogorskas "Metallurg" vienību, bet trešajā aizsargu pārī spēlējušais Bārtulis uz ledus pavadīja tikai 11 minūtes un 59 sekundes, jo trešās trešdaļas sākumā par sitienu ar nūju tika sodīts ar 5+20 minūšu noraidījumu.

"Donbass" šajā mačā, kas arī tam bija pēdējais pirms ziemas pārtraukuma, spēja uzvarēt, neskatoties uz to, ka uz 31 pretinieku metienu atbildēja ar vien 16 raidījumiem. Ukrainas klubs svinēja trešo uzvaru pēc kārtas.

Citviet pie panākuma tika arī vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Hantimansijskas "Jugra" komanda, kas ar 3:2 (2:1, 1:1, 0:0) savā laukumā pārspēja Čerepovecas "Severstaļ" hokejistus.

Masaļskis šajā mačā spēja tikt galā ar 25 no 27 sāncenšu metieniem, bet "Jugra" labā visus trīs vārtus guva Igors Skorohodovs.

"Jugra" ziemas pārtraukumā, kas ilgs līdz 19.decembrim, devās ar vienu uzvaru pēdējās četrās cīņās.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Ak Bars" ar 68 punktiem 34 spēlēs ieņem pirmo vietu, taču tāds pats punktu skaits ir arī otrajā pozīcijā esošajai "Avangard" vienībai. "Sibirj" tikmēr ar 51 punktu 33 mačos atrodas septītajā pozīcijā, bet "Jugra" ar 42 punktiem 33 cīņās ir desmitie.

Savukārt Rietumu konferencē Maskavas "Dinamo" ar 73 punktiem 33 spēlēs ieņem pirmo vietu, atrodoties arī visas līgas kopvērtējuma pirmajā vietā, CSKA ar 62 punktiem ir ceturtie, bet "Donbass" ar 46 punktiem 34 cīņās ieņem astoto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!