Foto: AFP/Scanpix

Nepatīkamā savainojumā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien iedzīvojās pagājušās sezonas līgas finālistes Čeļabinskas "Traktor" latviešu uzbrucējs Lauris Dārziņš.

Aizvadītajā mačā "Traktor" savā laukumā ar 0:5 (0:2, 0:2, 0:1) kapitulēja Magņitogorskas "Metallurg" komandas priekšā, pārtraucot četru uzvaru sēriju un piedzīvojot tikai otro neveiksmi pēdējos septiņos mačos.

Otrās trešdaļas sākumā Dārziņš pēc sadursmes ar pretinieku spēlētāju neveiksmīgi nokrita uz ledus, ar celi atsitoties pret vārtu pamatni. Viņš laukumu pameta ar savu komandas biedru palīdzību, bet uz ledus vēlāk vairs neatgriezās.

Uzbrucējs maču uzsāka savas komandas pirmajā maiņā, bet laukumā paspēja pavadīt septiņas minūtes un četras sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem.

Pēc spēles "Traktor" galvenais treneris Valērijs Belousovs vēl nevarēja precizēt latvieša traumas nopietnību, vien izsakoties, ka viņš savainojis gūžu.

Ar diviem gūtiem vārtiem viesu rindās izcēlās Sergejs Mozjakins, bet "Metallurg" komandas vārtsargs Vasīlijs Košečkins tika galā ar visiem 34 pretinieku metieniem.

Citā spēlē pirmo zaudējumu pēdējos trīs mačos piedzīvoja latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Doņeckas komanda "Donbass", kas savā laukumā ar 2:4 (1:3, 0:1, 1:0) piekāpās Astanas "Baris" hokejistiem.

Bārtulis darbojās savas komandas otrajā aizsargu pārī, uz ledus pavadot 18 minūtes un 48 sekundes. Aizsarga kontā seši nesekmīgi metieni pa vārtiem, kas bija dalīts lielākais skaits komandā.

"Baris" hokejisti izcīnījuši jau piecas uzvaras pēc kārtas un atrodas Austrumu konferences kopvērtējuma pirmajā vietā.

KHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Traktor" ar 15 punktiem deviņās spēlēs ieņem piekto vietu, bet "Donbass" ar 13 punktiem ir sestie Rietumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!