Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokeja uzbrucēju Lauri Dārziņu reiz Rīgā atlaiduši ceļu policisti, kad viņš atzinis, ka gadu dzīvojis Krievijā un pieradis pie šīs valsts ielu likumiem, sportists izteicies intervijā portālam "Slovo".

Pēc pirmo trīs KHL sezonu aizvadīšanas Rīgas "Dinamo" komandā, iepriekšējās divās latvietis sacentās Kazaņas "Ak Bars" sastāvā, bet pirms gaidāmās sezonas viņš pievienojies līgas pagājušās sezonas finālistei Čeļabinskas "Traktor".

"Bija gadījums Rīgā, kad mani apstādināja ceļu policisti un jautāja: "Kur tu tā nesies?"," intervijā pastāstījis Dārziņš. ""Atvainojiet, puiši, vienkārši gadu nodzīvoju Krievijā," atbildēju. Viņi labvēlīgi pasmaidīja, uzsita man uz pleca un atlaida."

Runājot par dzīvi Krievijā, Dārziņš atzina, ka joprojām nav spējis pierast pie vietējās naudas.

"Par košļeni man jāmaksā 20 rubļi, par taksometru 500 rubļi, bet par sporta apaviem - pāris tūkstoši," uzskaitīja latvietis. "Pēc dzīvošanas Kanādā un Eiropā, kur apgrozībā ir dolāri un eiro, ļoti grūti pierast pie šīm nullēm. Liekas, ka tērē mežonīgu naudu, kaut īstenībā tā nav."

Tāpat Dārziņš pastāstīja, ka hokejistu vidū ir populārs pokers, tomēr viņi pārsvarā gadījumu spēlē nevis uz naudu, bet citiem izaicinājumiem.

"Nemīlu spēlēt uz lielām likmēm. Nevēlos puišiem no savas komandas atņemt naudu. Kā pēc tam nākamajā dienā skatīšos viņiem acīs?" jautāja spēlētājs.

"Tāpēc izdomājam dažādus nosacījumus. Piemēram, ka zaudētājs iet kails uz viesnīcas uzņemšanas nodaļu un kaut ko pasūta. Neteikšu, kurš no hokejistiem tāds gāja, bet es biju starp tiem, kas smējās."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!