Foto: DELFI

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Lauris Dārziņš bija priecīgs par izcīnīto pirmo sezonas uzvaru, jo tas dod pārliecību par savām sistēmām un taktiskajiem risinājumiem.

Jau vēstīts, ka Rīgas "Dinamo" otrdien izbraukumā pēcspēles metienu sērijā pārspēja Ufas "Salavat Julajev", tiekot pie pirmajiem punktiem šajā sezonā.

"Esam priecīgi, ka tabulā beidzot varam iezīmēt nopelnītos punktus. Pēc uzvarām rodas pārliecība par saviem spēkiem – par savām sistēmām un taktiskajiem risinājumiem. Zinām, ka tas, ko esam trenējuši, strādā arī spēlē," Rīgas "Dinamo" mājaslapā citēts Dārziņš.

Rīgas "Dinamo" šajā mačā jau otro reizi šajā sezonā nespēja nosargāt divu vārtu pārsvaru, tomēr Dārziņš uzvēra, ka Ufai ir meistarīga komanda.

"Spēli iesākām labi, jau pirmajā trešdaļā veidojām momentus. Otrajā periodā bijām aktīvi, nopelnījām vairākumus, kurus arī pratām realizēt. Labi, ka guvām vārtus pirmie, nevis atsitāmies. Trešajā trešdaļā, protams, pretiniekam vairs nebija, ko zaudēt. Viņi aktīvāk uzbruka, vairāk riskēja. Ko tur daudz teikt – meistarīga komanda, kas prata atspēlēties," turpināja uzbrucējs.

Pēcspēles metienu sērijā Dārziņš un Pjortrs Ščastļivijs realizēja savus izgājienus pret vārtsargu. Latviešu uzbrucējs jau laicīgi zinājis, ko darīs, lai gūtu vārtus. "Tuvojoties vārtsargam vienmēr pārliecinos, vai iecerētais izdosies – vai vārtsargs ir apspēlējamā pozīcijā. Reizēm, protams, ir jāmaina lēmums un metiens jāizpilda savādāk, bet šis nebija tas gadījums," viņš turpināja.

Dārziņš arī paslavēja savas komandas kolektīvu, jo atmosfēra tajā esot lieliska: "Dinamo sezonu iesākām neveiksmīgi, tad sekoja šis pārtraukums. Daži trenējās, bet daži bija ar izlasi. Protams, ļoti gribējām izcīnīt ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm un tad ar pozitīvām emocijām atgriezties "Dinamo". Centāmies, bet diemžēl nedaudz pietrūka. "Dinamo" kolektīvs gan šogad ir lielisks – šeit nav iespējama slikta atmosfēra. Viens otru uzmundrina, pajoko. Tagad jāturpina izcīnīt punktus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!