Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" spēlē pret Mitišču "Atlant" veiksmīgi izturēja piecu minūšu mazākumu, kas palīdzēja lauzt spēles gaitu, uzskata Latvijas komandas kapteinis Lauris Dārziņš.

Atgādinām, ka Rīgas "Dinamo" trešdien ar rezultātu 3:1 uzvarēja "Atlant" komandu.

"Spēle bija piesardzīga. Prieks, ka atradām veidu, kā uzvarēt. Skaidrs, ka lielie rezultāti ir beigušies. Labi, ka nostrādājām aizsardzībā. Ja ielaižam vienus vārtus, vienmēr dosim sev iespēju izcīnīt uzvaru," kluba mājaslapā citēts Dārziņš.

"Ļoti svarīgs moments bija, kad izturējām piecas minūtes mazākumā. Ja tad zaudē vienus vārtus, uzreiz jau otri nav aiz kalniem, jo spēlētājs jau laukumā neatgriežas. Mūsu veiksmīgās spēles mazākumā dēļ, vairākuma beigās viņi nespēja savaldīties un mums jau bija iespēja vairākumā. Tā kā tas bija ļoti svarīgs moments," turpināja komandas kapteinis.

Rīgas "Dinamo" uzvaras vārtus guva Čārlzs Genovejs, kura metiena brīdī aktīvi vārtu priekšā nospēlēja Roberts Bukarts. Tiesa, pretinieki uzskata, ka Bukarts pārkāpa noteikumus pret "Atlant" vārtsargu, taču tiesneša svilpe klusēja.

"Viņi saskatīja pārkāpumu pret vārtsargu. Viss, kas mums interesē – doties uz vārtiem, gūt vārtus un celt rokas gaisā. Gan mēs, gan līdzjutēji pareizi darījām, ka priecājāmies par vārtiem un tiesneši arī malači, pieņēma pareizu lēmumu," skaidroja Dārziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!