Foto: F64

Vēl vienu rezultatīvu maču Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā otrdien aizvadīja latviešu uzbrucējs Lauris Dārziņš, kura pārstāvētā Kazaņas "Ak Bars" komanda ar 3:1 (0:0, 2:0, 1:1) savā laukumā uzvarēja līgas līdervienību Sanktpēterburgas SKA.

Dārziņš, kurš iepriekšējā spēlē izcēlās ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, šoreiz tika pie vēl vienas rezultatīvas piespēles, kad otrās trešdaļas 13.minūtē palīdzēja Kirilam Petrovam vairākumā panākt 2:0 "Ak Bars" labā.

Uzbrucējs darbojās savas komandas trešajā maiņā, uz ledus pavadīto 11 minūšu un 31 sekundes laikā veicot divus metienus pa vārtiem.
Šīs sezonas 24 spēlēs Dārziņš ticis pie četriem vārtu guvumiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Pēdējās desmit spēlēs "Ak Bars" komanda iekrājusi deviņas uzvaras.

SKA kapteinis Iļja Kovaļčuks, neskatoties uz briestošajām Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta beigām, šajā mačā vēl devās laukumā, vairojot baumas par iespējamo uzbrucēja palikšanu Krievijā. Iepriekš viņa komandas biedri Vladimirs Tarasenko un Sergejs Bobrovskis, kuriem arī ir spēkā esoši līgumi ar NHL klubiem, jau atvadījās no vienības un gatavojas doties uz Ziemeļameriku.

Neveiksmīgi tikmēr Mitišču "Atlant" komandas rindās, pildot tās kapteiņa pienākumus, nospēlēja aizsargs Sandis Ozoliņš, neglābjot "Atlant" no zaudējuma savā laukumā Čerepovecas "Severstaļ" vienībai ar rezultātu 0:3 (0:1, 0:0, 0:2).

Spēlējot otrajā aizsargu pārī, Ozoliņš uz ledus pavadīja 20 minūtes un 46 sekundes, kas bija trešais lielākais spēles laiks komandā. Latvieša kontā viens nesekmīgs metiens pa vārtiem.

Mitišču klubam šis bija astotais zaudējums pēdējās desmit cīņās.
Neskatoties uz Pāvela Dacjuka un Mihaila Grabovska atgriešanos savos NHL klubos, uzbrucējs Jānis Sprukts netika paaugstināts no Maskavas CSKA komandas ceturtās maiņas, palīdzot savai vienībai ar 4:3 (1:2, 2:0, 0:1, 0:0, 1:0) savā laukumā pēcspēles metienu sērijā uzvarēt Jekaterinburgas "Avtomobilist" hokejistus.

Spruktam tika atvēlēts trešais mazākais spēles laiks komandā - tieši deviņas minūtes. Viņš statistikā varēja lepoties ar uzvarētiem četriem no sešiem iemetieniem.

Šajā mačā ārpus CSKA komandas pieteikuma par disciplīnas pārkāpumiem tika atstāts viens no vienības līderiem Aleksandrs Radulovs, bet uzvaru pēcspēles metienos mājiniekiem atnesa Oļegs Kvaša.

Citā spēlē pie pārliecinošas uzvaras tika uzbrucēja Miķeļa Rēdliha pārstāvētā Jaroslavļas vienība "Lokomotiv", kas ar 4:1 (3:1, 1:0, 0:0) savu skatītāju priekšā pārspēja Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo".

Šoreiz Rēdlihs darbojās savas komandas otrajā maiņā, nospēlējot 14 minūtes un 21 sekundi, nopelnot divas soda minūtes un veicot vienu metienu pa vārtiem.

Divus vārtus uzvarētāju labā guva Aleksandrs Gusjkovs.
Pie uzvaras tika arī uzbrucēja Aināra Podziņa pārstāvētā Čehovas "Vitjaz" komanda, kas ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) izbraukumā pieveica Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Aizvadot savu otro spēli "Vitjaz" kluba rindās, Podziņš cīnījās komandas otrajā maiņā un uz ledus pavadīja 12 minūtes un sešas sekundes. Statistikā uzbrucējs gan izcelties neprata.

Savukārt zaudējumu pēc viesošanās Rīgā un uzvaras pret vietējo "Dinamo" piedzīvoja aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas komanda Doņeckas "Donbass", kas ar 1:3 (0:0, 1:0, 0:3) izbraukumā atzina Maskavas "Spartak" pārākumu.

"Donbass" otrās maiņas aizsargs Bārtulis nospēlēja 17 minūtes un 46 sekundes, kuru laikā veica trīs metienus pa vārtiem.

Citā mačā "sauso" zaudējumu pēc Aleksandra Ovečkina, Niklasa Bekstrēma un Leonīda Komarova aizbraukšanas uz NHL piedzīvoja Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā līgas čempionvienība Maskavas "Dinamo", kas ar 0:1 (0:1, 0:0, 0:0) izbraukumā piekāpās Ufas "Salavat Julajev" hokejistiem.

Maskavas klubam šis bija trešais zaudējums pēdējās četrās spēlēs.

Tāpat zaudējumu piedzīvoja latvieša Mārtiņa Cipuļa pārstāvētā Čehijas komanda Prāgas "Lev", kurā ģenerālmenedžera funkcijas pilda Normunds Sējējs. "Lev" hokejisti ar 2:5 (0:1, 1:2, 1:2) savā laukumā atzina Magņitogorskas "Metallurg" pārākumu.

Cipulis nospēlēja 11 minūtes un 28 sekundes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem.

Magņitogorskas klubs izcīnīja uzvaru, kaut tai vairs nepalīdzēja Jevgēņijs Malkins, Sergejs Gončars un Nikolajs Kuļemins, kuri arī atgriezušies NHL.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Lokomotiv" ar 79 punktiem 42 spēlēs ieņem otro vietu, Maskavas "Dinamo" ar 85 punktiem 41 mačā ir trešie, CSKA ar 77 punktiem 40 cīņās atrodas ceturtajā pozīcijā, "Lev" vienība tikusi pie 57 punktiem 40 cīņās, kas dod septīto vietu, "Donbass" ar 55 punktiem 42 spēlēs ieņem astoto vietu, "Atlant" ar 46 punktiem 41 mačā atrodas 11.pozīcijā, bet "Vitjaz" ar 45 punktiem 40 cīņās ierindojas vienu vietu zemāk.

Savukārt Austrumu konferencē "Ak Bars" ar 41 spēlē iekrātiem 86 punktiem ieņem pirmo pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!