Foto: DELFI

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Rīgas "Dinamo" vasarā daudz strādāja, lai būtu gatava tik sekmīgam sezonas sākumam kāds pašlaik izdevies, uzskata Latvijas vienības galvenais treneris Artis Ābols.

Kā ziņots, ceturtdien rīdzinieki ar rezultātu 4:2 izbraukumā pieveica Oskara Bārtuļa pārstāvēto Ukrainas vienību Doņeckas "Donbass", kas deva ceturto panākumu šosezon aizvadītajās četrās spēlēs.

""Donbass" ir spēcīgs pretinieks un esmu lepns kā cīnījās mana komanda," pēc mača izteicās Ābols. "Daudz strādājām, lai būtu gatavi čempionāta sākumam. Jāatgādina, ka šīs ir tikai četras spēles, bet mums vēl priekšā garš ceļš. Tomēr esam priecīgi par pašreizējo situāciju."

Rietumu konferences kopvērtējumā "Dinamo" pašlaik ar 12 punktiem ieņem trešo vietu.

"Noskaņojums uz spēli bija labs, īpaši sekmīgi puiši spēlēja cīņas sākumā, nepieļaujot kļūdas savā zonā. Tomēr tāpat ielaidām divus pirmos vārtus. Mums pretī stājās labs pretinieks," secināja "Donbass" vecākais treneris Igors Kaļjaņins, kurš ir galvenā trenera Andreja Nazarova palīgs. "Otrajā trešdaļā ieviesām izmaiņas spēles plānā un izdarījām spiedienu uz pretinieku, tomēr neizdevās sekmīgs noslēgums."

Kaļjaņins atzina, ka "Donbass" rindās pašlaik ir daudz traumēto spēlētāju. Piemēram, smagu lūzumu guvis Dmitrijs Kagarļickis.

Sezonas pirmajā izbraukuma sērijā Rīgas "Dinamo" komandu sagaida vēl viens mačs, kad sestdien būs jāspēkojas ar Maskavas CSKA hokejistiem.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!