Foto: F64

Latvijas izlases uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra ar asistentu Ģirtu Ankipāni, pirmdien cieta zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē.

"Torpedo" viesos ar rezultātu 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) piekāpās Maskavas "Spartak", kur treneru kolektīvā strādā Viktors Ignatjevs.

Mača rezultātu pirmā perioda vidū atklāja mājinieks Raiens Stoa, kurš prasmīgi nospēlēja pie pretinieku vārtiem un iebakstīja ripu vārtos. Pēc 20 minūtēm "Spartak" aizsardzības zonā lūza "Torpedo" hokejista nūja, kas ļāva pie ripas nokļūt Sergejam Šmeļovam, kurš vienatnē aizslidoja līdz viesu vārtiem un dubultoja maskaviešu pārsvaru.

Trešā perioda sākumā Daugaviņš aktīvi nospēlēja pie pretinieku vārtiem, bet jau nākamajā pretuzbrukumā "Spartak" guva trešos vārtus, precīzi metot Mihailam Plotņikovam. Līdz pamatlaika beigām bija atlikušas vairāk nekā 17 minūtes, bet "Torpedo" nespēja atspēlēties un cieta zaudējumu ar rezultātu 0:3.

Markuss Svensons "Spartak" komandas vārtos atvairīja visas 17 pretinieku mestās ripas.

Daugaviņš šajā spēlē laukumā bija 17 minūtes un 28 sekundes, kuru laikā divreiz meta pa pretinieku vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu un zaudēja trīs iemetienos.

Daugaviņš šosezon 22 spēlēs guvis sešus vārtus un atdevis deviņas rezultatīvas piespēles.

Tāpat zaudējumu pirmdien cieta Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs. "Lokomotiv" Šanhajā 674 skatītāju klātbūtnē ar rezultātu 1:3 (1:0, 0:1, 0:2) piekāpās KHL Ķīnas komandai Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli šajā mačā atzīmējās Līnuss Videls, kurš pirms divām sezonām pārstāvēja Rīgas "Dinamo".

Šosezon "Kuņluņ Red Star" 11 regulārā turnīra spēles aizvada Šanhajā "Feiyang" arēnā, kuras ietilpība ir aptuveni 5000 cilvēku. Pirms mēneša šajā pašā arēnā uz maču bija ieradušies 550 skatītāju, kas ir KHL antirekords.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 61 punktu 25 spēlēs ir Sanktpēterburgas SKA, ko vada Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Trešā ar 48 punktiem 25 cīņās ir "Torpedo", uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" ar 39 punktiem ir septītā, bet astotnieku ar 34 punktiem noslēdz Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit".

Tikmēr Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 14 punktiem 23 mačos ir Rietumu konferences un visas līgas vājākā vienība.

Savukārt Austrumu konferences līderpozīciju ar 50 punktiem 24 mačos ieņem Magņitogorskas "Metallurg" komanda, kamēr Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar 34 punktiem 23 spēlēs ir piektā, bet Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada", ko vada Artis Ābols, ar 29 punktiem ir 11. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!