Foto: DELFI

Pie kārtējās uzvaras Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā ceturtdien tika latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko trenē Latvijas speciālists Pēteris Skudra.

"Torpedo" ceturtdien izbraukumā ar 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) uzvarēja Čeļabinskas "Traktor" vienību.

Šī mača rezultātu 23. minūtē atklāja Kirils Urakovs, bet 10 minūtes vēlāk neizšķirtu panāca Vitālijs Kravcovs. "Torpedo" noslēgumā gan izcīnīja uzvaru pamatlaikā, jo panākumu nesošos vārtus 50. minūtē iemeta Deniss Paršins, tādējādi pārtraucot mājinieku četru uzvaru sēriju.

Tikmēr "Torpedo" šis bija piektais panākums pēdējo sešu maču laikā.

Daugaviņš šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā metienus pa vārtiem neizdarīja, bet bloķēja divus sāncenšu raidījumus un uzvarēja piecos no deviņiem iemetieniem.

Latviešu uzbrucējs šosezon 39 spēlēs guvis septiņus vārtus un veicis 10 rezultatīvas piespēles.

Citā ceturtdienas mačā rezultatīvu uzvaru izcīnījusi bez savainotā uzbrucēja Mārtiņa Karsuma spēlējošā Maskavas "Dinamo", kas savu skatītāju priekšā ar 6:4 (1:0, 1:4, 4:0) pieveica Novosibirskas "Sibirj".

Lai arī pirmās trešdaļas izskaņā Maskavas komandu vadībā izvirzīja Mihails Aņisins, otrajā periodā viesi no Sibīrijas iemeta četrus vārtus pēc kārtas, tostarp ar "hat-trick" atzīmējās Sergejs Koņkovs. Tomēr turpinājums mājiniekiem bija ļoti sekmīgs, jo viņi guva piecus bezatbildes vārtus un beigās izcīnīja skaistu uzvaru.

Uzvarētājiem divus vārtus iemeta Andrejs Aleksejevs.

Karsums traumas dēļ nav spēlējis jau kopš 15. oktobra.

Citviet zaudējumu piedzīvojusi aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral", kas izbraukumā ar 1:2 (0:1, 0:1, 1:0) atzina Maskavas apgabala "Vitjaz" pārākumu, ciešot piekto neveiksmi pēc kārtas.

Bārtulis "Admiral" rindās nav spēlējis jau divas nedēļas.

Trešo uzvaru pēc kārtas ceturtdien guva Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs. Šī vienība savā laukumā ar 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) apspēlēja vienu no KHL vājākajām komandām Hantimansijskas "Jugra".

Ziņots, ka ceturtdien neveiksmi piedzīvoja Latvijas komanda Rīgas "Dinamo", kas pēdējā izbraukuma sērijas mačā ar ar 2:3 (0:0, 0:2, 2:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās latviešu speciālista Arta Ābola trenētajai Toljati "Lada", ko pārstāv pašlaik traumētais aizsargs Kristaps Sotnieks.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 99 punktiem 37 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kamēr 78 punkti ir Maskavas CSKA rēķinā, bet vēl par punktu atpaliek Helsinku "Jokerit".

"Torpedo" ar 62 punktiem ir piektā, bet Maskavas "Dinamo" vienība ar 58 punktiem atrodas sestajā pozīcijā konferencē.

Savukārt konferences un visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi vien pie 26 punktiem 37 mačos. No konferences priekšpēdējā pozīcijā esošās Bratislavas "Slovan" tā atpaliek 14 punktus, bet no Austrumu konferences vājākās komandas "Jugra" - vienu punktu.

Austrumu konferencē vienvadībā ar 69 punktiem atrodas Kazaņas "Ak Bars" komanda, otrā ar 61 punktu kā savas divīzijas līdere ir Omskas "Avangard", kamēr 65 punkti ir Jekaterinburgas "Avtomobilist" kontā.

Tikmēr Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" ar 43 punktiem ir 11. pozīcijā, kamēr "Admiral" ar 36 punktiem atrodas 12. vietā, bet priekšpēdējā, 13. pozīcijā, ar 33 punktiem ir "Lada".

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!