Foto: F64

Trešo zaudējumu pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla sērijas spēlēs svētdien piedzīvoja latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda, ko trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, nonākot viena zaudējuma attālumā no sezonas noslēguma.

"Torpedo" sērijas ceturtajā spēlē savā laukumā ar 3:5 (0:1, 1:3, 2:1) zaudēja līgas favorītei Maskavas CSKA, bet sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām nokļuva iedzinējos ar 1-3. Zaudējot nākamajā spēlē, kas otrdien notiks Maskavā, Daugaviņa pārstāvētajam klubam sezona būs beigusies.

Daugaviņš svētdienas spēlē pie rezultativitātes punktiem netika. Uzbrucējs spēlēja 18 minūtes un sešas sekundes, pa vārtiem nemeta, uzvarēja 14 no 19 iemetieniem un izdarīja vienu spēka paņēmienu.

CSKA pirmajā periodā pēc soma Anti Pilstrēma metiena atklāja rezultātu, taču otrās trešdaļas sākumā Sergejs Kosticins vairākumā atjaunoja neizšķirtu. Tomēr turpinājumā krietni labāki bija Maskavas kluba hokejisti, kuri deviņu minūšu laikā iemeta trīs ripas un panāca 4:1. Vārtus guva Igors Ožiganovs, Kirils Petrovs un Romāns Ļubimovs.

Ņižņijnovgorodas komanda gan nepadevās un izmisīgā cīņā trešā perioda beigu daļā divus vārtus atguva, taču ar Kosticina otrajiem vārtiem un Aleksandra Frolova precīzo metienu bija par maz, lai izglābtos, jo mača izskaņā CSKA uzbrucējs Vladimirs Žarkovs raidīja ripu tukšos pretinieku vārtos, gūstot trešo panākumu pēc kārtas.

Kā zināms, "Torpedo" uzvarēja sērijas pirmo maču, kad sagādāja pretiniekiem pirmo zaudējumu šīs sezonas izslēgšanas spēlēs, bet tagad ciestas trīs neveiksmes pēc kārtas.

Daugaviņš šosezon Gagarina kausa izcīņā desmit spēlēs guvis divus vārtus un izdarījis divas rezultatīvas piespēles, taču pret CSKA viņš pagaidām ir tukšā.

Jau ziņots, ka Rietumu konferences ceturtdaļfinālā "Torpedo" ar 4-2 uzveica Artūra Kuldas pārstāvēto Helsinku "Jokerit", bet CSKA ar 4-0 pārspēja Bratislavas "Slovan" komandu no Slovākijas.

Pērn Gagarina kausa izcīņā Dmitrija Kvartaļnova trenētā Maskavas CSKA komanda aizkļuva līdz Rietumu konferences finālam, savukārt "Torpedo" jau pirmajā kārtā zaudēja nākamajai kausa ieguvējai Sanktpēterburgas SKA. Zīmīgi, ka savulaik Skudra bija Kvartaļnova palīgs Čerepovecas "Severstaļ" un Novosibirskas "Sibirj" komandā.

Tikmēr Rietumu konferences pusfināla otrā pārī svētdien SKA mājās ar 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) uzvarēja Maskavas "Dinamo" komandu, kurai traumas dēļ šosezon vairs nevar palīdzēt Mārtiņš Karsums. Sanktpēterburgas klubs panāca izlīdzinājumu sērijā 2-2.

Teicamu spēli aizvadīja SKA uzbrucējs Vadims Šipačovs, kurš guva trīs vārtus un reizi asistēja partnerim, bet vēl vienu ripu iemeta Jevgeņijs Dadonovs. Uzvarētāju vārtos Miko Koskinens atvairīja 25 pretinieku metienus.

Interesanti, ka sērijas trešajā spēlē piektdien uzvaru ar 4:0 viesos izcīnīja Maskavas "Dinamo".

Šajā sērijā piektā spēle otrdien notiks Maskavā.

Kā zināms, Austrumu konferences pusfinālā pēc pirmajām trīs spēlēm sērijās Ufas "Salavat Julajev" ar 2-1 ir vadībā pret Omskas "Avangard" komandu, bet Magņitogorskas "Metallurg" ar 2-1 uzvar Novosibirskas "Sibirj" hokejistus.

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!