Foto: spartak.ru

Dienu pēc zaudējuma Rīgas "Dinamo" komandai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē Maskavas "Spartak" kluba vadība ir atbrīvojusi no amata galveno treneri Vadimu Jepančincevu, paziņojis klubs.

Par galvenā trenera pienākumu izpildītāju iecelts līdzšinējais ģenerālmenedžeris Aleksejs Žamnovs.

"Domāju, ka spēle ar rīdziniekiem kļuva par lūzuma punktu", izdevumam "Sport Ekspress" izteicās Žamnovs. "Taču lēmums par atstādināšanu brieda jau ilgāku laiku, tas nebija spontāns. Kluba vadība nebija apmierināti ar rezultātiem. Pagaidām es vadīšu komandu, pēc tam jau redzēsim. Sastāvs ir normāls, dažas nianses jāpiekoriģē. Mums ir spēles problēmas, ko likvidēsim."

Maskavas "Spartak" vadību Jepančincevs pārņēma 2017. gada vasarā, un viņa vadībā maskavieši iepriekšējā sezonā iekļuva Gagarina kausa izcīņā. No tās "Spartak" gan izstājās jau pirmajā kārtā, ar 4-0 sērijā piekāpjoties Maskavas CSKA.

Līdz ar Jepančincevu Maskavas klubu pametis viņa asistents Dmitrijs Gogoļevs, pārējie treneru korpusa speciālisti darbu turpina.

Latvijas uzbrucēju Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētais Maskavas "Spartak" pēc 19 spēlēm KHL Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem septīto vietu.

"Atstādināšana saistīta ar rezultātiem," atklājis Jepančincevs. "Pozitīvais mijas ar zaudējumiem. Viens no svarīgākajiem momentiem — esam padarījuši labu darbu. Komanda pirmo reizi septiņu gadu laikā iekļuva "play off", un arī tagad ir astotniekā. Novēlu viņiem veiksmi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!