Foto: F64

Latvijas hokeja izlases kapteiņa Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda, ko trenē latviešu speciālists Pēteris Skudra, svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē viesos ar rezultātu 1:5 (0:0, 0:3, 1:2) kapitulēja Jekaterinburgas "Avtomobilist", pārtraukdama trīs uzvaru sēriju.

"Torpedo" otrajā periodā deviņās minūtēs ielaida trīs vārtus, pretiniekiem ar diviem precīziem metieniem izceļoties Aleksejam Mihonovam. Trešās trešdaļas sākumā Džefrijs Kinreids vienus vārtus atguva, bet "Avtomobilist" līdz perioda vidum guva vēl divus vārtus, "Torpedo" komandai vairs neiesaistoties cīņā par uzvaru.

Daugaviņš šajā spēlē laukumā bija 16 minūtes un 15 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa pretinieku vārtiem un uzvarēja trijos no četriem iemetieniem.

Šosezon Dauagviņš KHL čempionātā 37 spēlēs ir guvis sešus vārtus un atdevis desmit rezultatīvas piespēles.

Tāpat zaudējumu svētdien cieta joprojām savainotā latviešu aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada", kuru vada Latvijas speciālisti Artis Ābols un Viktors Ignatjevs. "Lada" savā laukumā ar rezultātu 1:4 (0:1, 1:2, 0:1) piekāpās Maskavas "Spartak", samierinoties ar sesto zaudējumu pēdējās septiņās spēlēs.

"Spartak" rindās ar gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās kanādietis Bens Maksvels.

Sotnieks kopš 22.septembra aizvadījis tikai vienu spēli un tuvākajā laikā arī, visticamāk, neatgriezīsies laukumā.

Tāpat savainojumu dziedē arī latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, kura pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" viesos ar rezultātu 1:3 (1:0, 0:1, 0:2) zaudēja Maskavas CSKA, noslēdzošos divus vārtus ielaižot pēdējās četrās minūtēs.

Vladivostokas vienības kapteinis Bārtulis nav spēlējis kopš pagājušās ceturtdienas.

Tikmēr trešo uzvaru pēc kārtas izcīnījusi Čeļabinskas "Traktor", ar ko otrdien spēkosies Latvijas komanda Rīgas "Dinamo". "Traktor" savā laukumā ar rezultātu 3:2 (2:0, 0:1, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Čerepovecas "Severstaļ".

Savukārt Helsinku "Jokerit" savā laukumā ar rezultātu 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pārspēja Austrumu konferences pastarīti Hantimansijskas "Jugra". "Jokerit" komandai uzvaras vārtus trešā perioda astotajā minūtē guva Olli Palola, bet vārtsargs Karri Reme atvairīja visas 25 pretinieku mestās ripas.

Vēl svētdien Minskas "Dinamo" savā laukumā ar rezultātu 5:1 (2:0, 0:1, 3:0) sagrāva Novosibirskas "Sibirj". Uzvarētājiem pa vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm bija kanādiešiem Markam Andrē Granjāni un Džastinam Fontēnam.

Ziņots, ka Rīgas "Dinamo" svētdien viesos ar rezultātu 2:3 (1:3, 1:0, 0:0) zaudēja līgas pagājušās sezonas vicečempionei Magņitogorskas "Metallurg".

"Dinamo" komandā vārtus guva Miks Indrašis un Lauris Dārziņš. Abos vārtu guvumos asistēja aizsargs Krišjānis Rēdlihs.

Latvijas komanda jau pirmajās piecās minūtēs ielaida, bet noslēgumā cieta vien ceturto neveiksmi pamatlaikā pēdējos 13 mačos.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 93 punktiem 35 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, savukārt 75 punkti ir CSKA rēķinā, bet vēl par diviem punktiem atpaliek "Jokerit".

Tikmēr "Torpedo" ar 53 punktiem ir piektā, bet Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" vienība ar 52 punktiem atrodas devītajā pozīcijā konferencē.

Savukārt konferences un visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi vien pie 24 punktiem 35 mačos.

Austrumu konferencē vienvadībā ar 66 punktiem atrodas Kazaņas "Ak Bars" komanda, bet pa 61 punktam ir Ņižņekamskas "Ņeftehimik" un Omskas "Avangard".

Tikmēr Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" komanda, kas zaudējusi desmit no pēdējiem 11 mačiem, ar 42 punktiem ir 11.pozīcijā, kamēr "Admiral" ar 36 punktiem atrodas 12.vietā, bet priekšpēdējā, 13.pozīcijā ar 31 punktu ir Toljati "Lada".

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!