Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš ceturtdien guva uzvaras vārtus, bet cits uzbrucējs Mārtiņš Karsums veica divas rezultatīvas piespēles Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, palīdzot viņu pārstāvētajai Maskavas "Dinamo", ko trenē Latvijas speciālisti Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, ar 4:3 (2:1, 1:2, 0:0, 1:0) izbraukumā pieveikt Horvātijas klubu Zagrebas "Medveščak".

Karsums ar savu pirmo rezultatīvo piespēli izcēlās 18.minūtē, palīdzot Maksimam Karpovam panākt izlīdzinājumu 1:1, turklāt 39.minūtē latvietis Karpovam asistēja vēlreiz, kad viņš jau panāca 3:3. Atlikušajā pamatlaika daļā rezultāts gan vairs nemainījās, taču papildlaika trešajā minūtē uzvaru viesiem no Maskavas nodrošināja tieši Daugaviņš.

Karsums šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un sešas sekundes, veica vienu nesekmīgu metienu pa pretinieku vārtiem, uzvarēja četros no septiņiem iemetieniem un veica divus spēka paņēmienus.

Tikmēr Daugaviņš nospēlēja 18 minūtes un 52 sekundes, izpildīja divus metienus un uzvarēja piecos no deviņiem iemetieniem.

Karsums šīs sezonas 42 spēlēs izcēlies ar astoņiem vārtu guvumiem un 13 rezultatīvām piespēlēm, kamēr Daugaviņš iemetis 17 vārtus un veicis 15 rezultatīvas piespēles, kas viņam joprojām ļauj saglabāt komandas rezultatīvākā hokejista godu.

Jau 14.uzvaru 15 spēlēs ceturtdien izcīnīja Baltkrievijas klubs Minskas "Dinamo", kas ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pārspēja Jaroslavļas "Lokomotiv".

Jau vēstīts, ka latviešu uzbrucējs Roberts Jekimovs ceturtdien debitēja KHL, palīdzot viņa pārstāvētajai Mitišču "Atlant" komandai, kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs, ar 3:1 (1:0, 2:1, 0:0) savā laukumā pieveikt Podoļskas "Vitjaz" vienību.

Mača rezultāts tika atklāts jau ceturtajā minūtē, kad Alberts Jaruļins, bet otrās trešdaļas laikā Maksims Potapovs un Sergejs Šmeļovs panāca jau 3:0. Tiesa, 38.minūtē "Vitjaz" vienus vārtus atguva, kad to paveica Roberts Kousals.

Jekimovs šajā mačā laukumā pavadīja sešas minūtes un 48 sekundes, zaudēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās, taču bloķēja divus sāncenšu metienus.

"Atlant" hokejistiem izdevies pārtraukt piecu zaudējumu sēriju.

Latvietis "Atlant" rindas papildināja jau Ziemassvētkos, taču debitēja komandā tikai šajā mačā.

Pagājušās vasaras sākumā kļuva skaidrs, ka Jekimovs nepaliks Somijas augstākās līgas komandā, kurai viņš pievienojās vien pirms iepriekšējās sezonas, bet rudenī viņš nesekmīgi centās iekļūt Austrijas komandā Grācas "99ers".

Tikmēr citā mačā zaudējumu cieta Latvijas speciālista Pētera Skudras trenēta Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas izbraukumā ar 0:1 (0:1, 0:0, 0:0) piekāpās līgas līderes Maskavas CSKA priekšā.

Vienīgos vārtus šajā mačā 19.minūtē guva francūzis Stefāns da Kosta.

"Torpedo" hokejisti piedzīvojuši jau piecus zaudējumus pēc kārtas.

Ar 45 spēlēs izcīnītiem 108 punktiem CSKA atrodas visas līgas un Rietumu konferences galvgalī, par astoņiem punktiem apsteidzot Sanktpēterburgas SKA. Tikmēr Maskavas "Dinamo" ar 91 punktu ir ceturtie, par pieciem punktiem atpaliekot no Somijas kluba Helsinku "Jokerit", bet "Torpedo" ar 62 punktiem 46 spēlēs atrodami konferences astotajā vietā, kamēr "Atlant" ar 57 punktiem ir 12.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!