Foto: F64

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš piektdien izcēlās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē, tomēr viņa pārstāvētajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandai, kuru trenē Latvijas speciālisti Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, neizdevās izcīnīt uzvaru.

"Torpedo" savā laukumā ar 2:4 (1:1, 0:1, 1:2) piekāpās Magņitagroskas "Metallurg".

Daugaviņš ar vārtu guvumu izcēlās pirmā perioda pēdējā minūtē, kad izlīdzināja mača rezultātu.

Tomēr otrās trešdaļas sākumā viesi izvirzījās vadībā, kad savus 400.vārtus Krievijas čempionāta un KHL mačos guva Sergejs Mozjakins.

"Metallurg" trešā perioda sākumā panāca jau divu vārtu pārsvaru, taču, Daugaviņam asistējot, mājinieki vienus vārtus atguva. Tomēr turpmākajā cīņas gaitā mājinieki vārtus neguva, turklāt viesi divas minūtes pirms finālsvilpes raidīja ripu tukšos "Torpedo" vārtos, sagādājot Ņižņijnovgorodas hokejistiem zaudējumu ar 2:4.

Daugaviņš šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 44 sekundes, kuru laikā izdarīja trīs metienus pa pretinieku vārtiem. Tāpat latvietis tika atzīts par labāko spēlētāju savas komandas rindās.

Daugaviņš šosezon, pārstāvot Maskavas "Dinamo" un "Torpedo", aizvadījis 21 spēli, kuru laikā guvis četrus vārtus un veicis astoņas rezultatīvas piespēles.

Jau vēstīts, ka latviešu aizsargs Oskars Bārtulis piektdien izcēlās ar vārtu guvumu KHL mačā, palīdzot viņa pārstāvētajai komandai Vladivostokas "Admiral" pēcspēles metienu sērijā ar 4:3 (1:1, 0:1, 2:1, 0:0, 1:0) uzvarēt Novokuzņeckas "Metallurg".

Spēles rezultātu pirmā perioda septītajā minūtē atklāja mājinieki, tomēr pēc nepilnas minūtes veiksmīgi vārtu priekšā nospēlēja Bārtulis, tādējādi vairākumā izlīdzinot mača rezultātu.

Otrajā trešdaļā "Admiral" zaudēja vēl vienus vārtus, bet trešā perioda sākumā viesi jau nonāca iedzinējos ar 1:3. Tomēr piecu minūšu laikā Vladivostokas vienība spēles rezultātu izlīdzināja. Turpinājumā neviena no komandām vārtus neguva, un vienībām bija jāaizvada piecu minūšu papildlaiks.

Arī tajā uzvarētājs netika noskaidrots, un mača liktenis tika izšķirts pēcspēles metienu sērijā, kurā ar 1:0 pārāki bija viesi. Uzvaras "bullīti" Vladivostokas vienības labā realizēja Aleksandrs Gorškovs.

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 27 minūtes un 59 sekundes, kas bija lielākais laiks starp abu komandu spēlētājiem. Šajā laikā latvietis izdarīja piecus metienus pa pretinieku vārtiem. Pēdējās trīs spēlēs kopā Bārtuļa kontā jau fiksēti 16 metieni. Tāpat viņam viens bloķēts metiens.

Šajā sezonā Bārtulis 26 mačos izcēlies ar sešiem vārtu guvumiem un trim piespēlēm.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 59 punktiem 28 spēlēs ir Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kas vien otrdien pārtrauca 13 uzvaru sēriju. Tikmēr "Torpedo" ar 48 punktiem 26 mačos ir ceturtā.

Savukārt Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" 26 dueļos tikusi pie 32 punktiem, atrodoties priekšpēdējā, 13.pozīcijā, bet no pirmā astotnieka joprojām atpaliek par septiņiem punktiem.

Savukārt Austrumu konferencē līdere ar 51 punktu 26 spēlēs ir Novosibirskas "Sibirj", bet "Admiral" ar 40 punktiem 28 dueļos atrodama sestajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!