Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš trešdien guva vārtus trešajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē pēc kārtas, palīdzot Maskavas "Dinamo" komandai, kuru pārstāv arī uzbrucējs Mārtiņš Karsums, bet to vada Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) savā laukumā pārspēt "Soči" vienību.

Daugaviņš izcēlās septiņas minūtes pirms mača beigām, kad vairākumā panāca 3:0 savas komandas labā. Vārtus viņš guvis ceturtajā no pēdējām piecām spēlēm.

Uzbrucējs laukumā pavadīja 17 minūtes un sešas sekundes, veica piecus metienus pa vārtiem, uzvarēja abos iemetienos, nopelnīja vienu divu minūšu noraidījumu un bloķēja divus pretinieku raidījumus.

Daugaviņš šosezon 46 spēlēs guvis 20 vārtus un veicis 15 rezultatīvas piespēles, esot komandas rezultatīvākais spēlētājs un labākais vārtu guvējs.

Tikmēr Karsums nospēlēja 14 minūtes un 13 sekundes, šajā laikā veicot trīs metienus pa vārtiem un izdarot divus spēka paņēmienus.

Abus pārējos vārtus mājinieku labā guva Konstantīns Glazačevs, bet "sauso" spēli "Dinamo" vārtos aizvadīja Aleksandrs Lazušins.

Kā ziņots, pēc ilgāka pārtraukuma uzvaru trešdien izcīnīja latvieša Pētera Skudras vadītā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda, kas izbraukumā ar 6:0 (2:0, 2:0, 2:0) sagrāva aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Ufas klubu "Salavat Julajev".

Kanādietis Vojteks Voļskis šajā mačā izcēlās ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, bet viesu komandas vārtsargs Ivans Kasutins tika galā ar visiem 23 pretinieku metieniem.

Kulda maču aizvadīja savas komandas pirmajā aizsargu pārī, nospēlējot 16 minūtes un 41 sekundi. Viņa kontā divi metieni pa vārtiem, kā arī pa diviem bloķētiem raidījumiem un spēka paņēmieniem.

"Torpedo" komanda pirms tam bija piedzīvojusi astoņus zaudējumus pēc kārtas, šajā laikā tiekot vien pie diviem punktiem. Savukārt "Salavat Julajev" hokejistiem šis bija trešais zaudējums pēdējās astoņās spēlēs.

Citviet trešdien trešo uzvaru pēc kārtas, turklāt ar identisku rezultātu, izcīnīja aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Astanas "Baris" komanda no Kazahstānas, kas savā laukumā pagarinājumā ar 3:2 (1:1, 0:1, 1:0, 1:0) pārspēja Čerepovevas "Severstaļ".

Neizšķirtu 2:2 vien 28 sekundes pirms pamatlaika beigām panāca mājinieks Romāns Starčenko, bet uzvaras vārtus pagarinājuma otrajā minūtē guva kanādietis Naidžels Douss.

Bārtulis spēlēja savas komandas trešajā aizsargu pārī, uz ledus pavadot 18 minūtes un astoņas sekundes. Viņš veica vienu metienu pa vārtiem.

Rietumu konferences kopvērtējumā Maskavas "Dinamo" ar 100 punktiem 49 spēlēs ir ceturtā labākā, astoto vietu ar 68 punktiem 51 spēlē ieņem Podoļskas "Vitjaz" komanda, bet "Torpedo" seko ar 50 punktiem 50 cīņās. Par diviem punktiem atpaliek Latvijas klubs Rīgas "Dinamo".

Austrumu konferencē "Salavat Julajev" ar 77 punktiem 51 mačā atrodas piektajā vietā, bet "Baris" seko pozīciju zemāk ar 74 punktiem 50 spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!