Foto: F64

Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš sestdien atdeva divas rezultatīvas piespēles, sekmējot Pētera Skudras un Ģirta Ankipāna trenētās Ņižņijnovgorodas "Torpedo" uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē Ķīnā.

Šanhajā notikušajā mačā "Torpedo" ar 4:2 (2:0, 1:2, 1:0) uzvarēja Pekinas "Kuņluņ Red Star" komandas hokejistus, tiekot pie otrā panākuma pēc kārtas un astotās uzvaras pēdējos desmit mačos.

Daugaviņš partneriem asistēja "Torpedo" otro un trešo vārtu guvumā. Sākotnēji spēles teksta tiešraidē latvietim tika pierakstīts arī "Torpedo" ceturtais vārtu guvums, taču vēlāk tika veikts labojums un vārti ieskaitīti Jevgēņijam Gračovam.

"Torpedo" rezultātu atklāja piektajā minūtē pēc Vjačeslava Kuļomina metiena, bet vēl pēc astoņām minūtēm Nikolajs Žerdevs, kuram asistēja Daugaviņš, pārsvaru dubultoja.

Otrā perioda sākumā Sems Lofkvists pēc vēl vienas Daugaviņa piespēles panāca 3:0 viesu labā, taču tad Pekinas klubs divas ripas atspēlēja, jo nepilnas minūtes laikā precīzi bija Damjēns Flerī un Brets Belmors. Tomēr vadību "Torpedo" neatdeva, jo trešā perioda 24.sekundē Gračovs guva ceturtos vārtus, bet atlikušajā laikā viesi vadību nosargāja.

Daugaviņš spēlēja 27 minūtes un piecas sekundes, kas bija ilgākais laiks komandā. Viņš reizi meta pa vārtiem, uzvarēja divos no četriem iemetieniem un reizi komandai nopelnīja skaitlisko vairākumu.

Šosezon uzbrucējs 16 KHL spēlēs ir guvis piecus vārtus un atdevis septiņas rezultatīvas piespēles. Daugaviņš ir šīs sezonas "Torpedo" labākais snaiperis un ar 12 rezultativitātes punktiem dala pirmo vietu komandas labāko sarakstā.

Tikmēr vēl divu Latvijas hokejistu pārstāvētie klubi sestdien cieta "sausos" zaudējumus.

Mārtiņš Karsums un Maskavas "Dinamo" viesos ar 0:2 (0:2, 0:0, 0:0) zaudēja Minskas "Dinamo", kuras labā vārtus guva Aleksandrs Materuhins un Andrejs Stepanovs, bet vārtos Bens Skrivens atvairīja 23 metienus.

Karsums spēlēja 14 minūtes un 53 sekundes, reizi meta pa vārtiem, izdarīja divus spēka paņēmienus un uzvarēja divos no četriem iemetieniem.

Šosezon Karsums 16 spēlēs guvis trīs vārtus un atdevis trīs rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Artūrs Kulda un Helsinku "Jokerit" pretinieku laukumā cieta pamatīgu sagrāvi 0:6 (0:2, 0:2, 0:2) pret Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Sanktpēterburgas SKA, kas līdz ar to kļuva par Rietumu konferences un visas līgas līderi.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Jevgēņijs Dadonovs, bet vārtsargs Igors Šestjorkins atvairīja 20 metienus.

Kulda spēlēja 18 minūtes un 13 sekundes, reizi meta pa vārtiem, izdarīja trīs spēka paņēmienus un bloķēja divus metienus.

Šosezon aizsargs KHL čempionātā 13 spēlēs ir ticis pie četriem punktiem par piespēlēm.

LETA jau ziņoja, ka sestdien savus pirmos vārtus sezonā guva Latvijas hokeja aizsargs Oskars Bārtulis, palīdzot Vladivostokas "Admiral" komandai mājās ar 6:3 (2:0, 2:1, 2:2) uzvarēt Maskavas "Spartak" vienību.

"Admiral" kapteinis Bārtulis cīņas 32.minūtē panāca 3:0 Vladivostokas komandas labā, bet laukuma saimnieki tika pie trešās uzvaras pēc kārtas. Tikmēr "Spartak" šis bija jau ceturtais zaudējums pēc kārtas.

Vladivostokas komanda spēles pirmajā pusē bija labāki, divus vārtos iemetot pirmajā puslaikā, bet 38.minūtē esot vadībā jau ar 4:0. Pēc tam "Spartak" gan atguvās un spēja divus vārtus atspēlēt, tomēr 51.minūtē "Admiral" atjaunoja trīs ripu pārsvaru un beigās, kad abas komandas apmainījās ar precīziem metieniem, droši nosargāja uzvaru.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Dmitrijs Lugins, bet pa reizei precīzi bez Bārtuļa bija arī Vladimirs Tkačovs, Mihails Fisenko un Džeimss Raits.

Bārtulis spēlēja 20 minūtes un 13 sekundes, kas bija otrs lielākais laiks komandā. Viņš reizi meta pa vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu un bloķēja vienu metienu, kā arī otrajā periodā par pretinieka turēšanu ar rokām nopelnīja divas soda minūtes.

Šosezon Bārtulis KHL ir aizvadījis 12 spēles, kurās guvis vienus vārtus un atdevis vienu rezultatīvu piespēli.

Tikmēr vēl vienā spēlē Habarovskas "Amur" sīvā cīņā savā laukumā ar 3:2 (1:1, 0:0, 2:1) uzvarēja "Soči" komandu. Uzvaru "Amur" nodrošināja divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām, kad precīzs bija Vladimirs Ušeņins.

Visas līgas un Rietumu konferences kopvērtējuma līdere ar 45 punktiem 19 mačos tagad ir SKA, bet par diviem punktiem mazāk ir līdzšinējai līderei Maskavas CSKA. Trešo vietu ar 39 punktiem 18 mačos ieņem "Torpedo", bet piektā ar 32 punktiem 19 cīņās ir Maskavas "Dinamo".

Tikmēr "Jokerit" ar 23 punktiem atrodama devītajā vietā, bet Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar astoņiem punktiem 16 mačos ir pēdējā Rietumu konferencē un visā līgā.

Savukārt Austrumu konferences pirmajā vietā ar 37 punktiem 18 spēlēs atrodas Gagarina kausa īpašniece Magņitogorskas "Metallurg", bet Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada", ko trenē Artis Ābols, ar 26 punktiem ieņem septīto pozīciju. Tikmēr "Admiral" pēc sestdien gūtās uzvaras ar 24 punktiem 17 mačos ir pakāpusies uz devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!