Foto: F64

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš svētdien guva vārtus, palīdzot viņa pārstāvētajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandai, ko trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla pirmajā mačā izbraukumā ar 6:4 (2:0, 1:3, 3:1) pārspēt Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Somijas klubu Helsinku "Jokerit".

Līdz ar to sērijā līdz četriem panākumiem "Torpedo" izdevies izvirzīties vadībā ar 1-0.

Pateicoties diviem Nikolaja Žerdeva vārtiem, "Torpedo" pirmajā trešdaļā izvirzījās vadībā ar 2:0. Lai gan otrā perioda sākumā mājinieki vienus vārtus atguva, tieši Daugaviņš 25.minūtē atjaunoja divu vārtu pārsvaru Ņižņijnovgorodas komandai.

Tiesa, līdz otrās trešdaļas beigām "Jokerit" panāca neizšķirtu 3:3, bet noslēdzošajā periodā "Torpedo" nokārtoja uzvaru, izvirzoties vadībā ar 5:3. Pēcāk Helsinku vienība pretiniekus tā arī nepanāca.

Daugaviņš šajā mačā nospēlēja 16 minūtes un 23 sekundes, turklāt tieši viņa vienīgais metiens uz pretinieku vārtiem bija sekmīgs. Tāpat latvietis šajā duelī izcēlās ar uzvaru vienīgajā iemetienā, kurā viņš piedalījās, un bloķēja vienu sāncenšu raidījumu.

Savukārt Kulda nospēlēja 20 minūtes un 18 sekundes, kas bija otrais ilgākais spēles laiks komandā, izpildīja vienu metienu, nopelnīja divas soda minūtes un bloķēja divus pretinieku raidījumus.

Nākamā abu vienību cīņa norisināsies otrdien turpat Helsinkos.

Tikmēr citā mačā uzvaru izcīnīja regulārā čempionāta uzvarētāja Maskavas CSKA, kas savu skatītāju priekšā ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pārspēja Bratislavas "Slovan" no Slovākijas. Panākumu savā kontā ierakstījusi arī pašlaik savainotā latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", kas ar 4:1 (2:0, 1:0, 1:1) viesos apspēlēja "Soči" hokejistus.

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!