Foto: hctorpedo.ru

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš trešdien realizēja vienu no 'bullīšiem', bet viņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda Kontinentālās hokeja līgas (KHL)regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 3:2 (0:0, 0:1, 2:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos uzveica Kazaņas "Ak Bars".

Vēl piecas minūtes pirms pamatlaika beigām mājinieki atradās iedzinējos ar 0:2, tomēr trīs minūšu laikā "Torpedo" hokejisti Nikolajs Žerdevs un Kirils Koļcovs panāca izlīdzinājumu.

Pagarinājumā neviena no komandām vārtus neguva, tādējādi uzvarētājs bija jānoskaidro pēcspēles metienu sērijā, kurā ar 3:1 pārāks bija "Torpedo". Daugaviņš šajā sērijā panāca 2:1, bet viesu spēlētājs Iļja Proskurjakovs bija neprecīzs. Trešo metienu "Torpedo" rindās izpildīja Žerdevs, kurš bija precīzs, tādējādi nodrošinot savai komandai uzvaru.

Daugaviņš šajā mačā laukumā bija 18 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā izdarīja divus metienus pa pretinieku komandas vārtiem. Tāpat viņš uzvarēja trijos no četriem iemetieniem, izdarīja vienu spēka paņēmienu un izprovocēja vienu pārkāpumu.

Daugaviņš šosezon 39 spēlēs izcēlies ar desmit vārtiem un 14 rezultatīvām piespēlēm.

Vēl vienā KHL mačā Rīgas "Dinamo" nākamā pretiniece Podoļskas "Vitjaz" 2:4 (2:0, 0:2, 0:2) piekāpās KHL čempionvienībai Sanktpēterburgas SKA, kam šajā mačā nevarēja palīdzēt komandas kapteinis Iļja Kovaļčuks.

Tāpat zaudējumu pirmdien piedzīvoja līgas līdere Jaroslavļas "Lokomotiv", kurā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs no Latvijas. "Lokomotiv" viesos ar 0:4 (0:3, 0:1, 0:0) piekāpās savai tuvākajai sekotājai Maskavas CSKA. Visas 28 "Lokomotiv" hokejistu mestās ripas tvēra CSKA vārtsargs Iļja Sorokins.

Rietumu konferences un visas līgas līdere ir "Lokomotiv", kas 48 spēlēs izcīnījusi 97 punktus, bet otrā savas divīzijas labākā komanda ir aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Somijas komanda Helsinku "Jokerit", kas 43 mačos guvusi 81 punktu. Tikai par punktu mazāk nekā "Lokomotiv" ir 47 spēles aizvadījušajai CSKA.

Piektā ar 80 punktiem 46 spēlēs ir "Torpedo", bet 73 punktus 46 dueļos guvusi Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", kas tai dod septīto vietu Rietumos. Tikmēr Rīgas "Dinamo" ar 54 punktiem 43 cīņās ir 12.pozīcijā, no pirmā astotnieka atpaliekot par 13 punktiem.

Tikmēr Austrumos līdere ir Novosibirskas "Sibirj", kas 46 spēlēs guvusi 85 punktus, bet "Admiral" ar 80 punktiem 48 dueļos ir piektā, kamēr vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati "Lada" ar 56 punktiem 45 cīņās ir 11.vietā, no pirmā astotnieka atpaliekot par desmit punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!