Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš ceturtdien Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Pētera Skudras trenētajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo" uzvarēt Maskavas "Dinamo" vienību, kuru pārstāv Mārtiņš Karsums.

"Torpedo" viesos guva minimālu uzvaru ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0).

Vienīgie vārti mačā tika gūti cīņas 18.minūtē, kad pēc Daugaviņa un Jevgēņija Mozera piespēlēm kombināciju ar precīzu metienu noslēdza Dmitrijs Sjomins.

Uzvarētājiem vārtsargs Iļja Proskurjakovs atvairīja 20 pretinieku metienus.

Daugaviņš spēlēja 20 minūtes un divas sekundes, kas bija otrs lielākais laiks komandā. Latvietis reizi meta pa vārtiem, uzvarēja četros no desmit iemetieniem un vienu reizi pret viņu tika pārkāpti noteikumi, ļaujot "Torpedo" spēlēt vairākumā.

Tikmēr Karsums nospēlēja 15 minūtes un astoņas sekundes, pa vārtiem nemeta, izdarīja trīs spēka paņēmienus un uzvarēja vienā no diviem iemetieniem.

Šosezon Daugaviņš desmit spēlēs iemetis četrus vārtus, kas ir labākais rādītājs klubā, un izdarījis trīs rezultatīvas piespēles, ar septiņiem punktiem būdams "Torpedo" otrs rezultatīvākais spēlētājs. Viņš arī nopelnījis pozitīvu lietderības rādītāju +4.

Savukārt Karsums deviņās spēlēs ir guvis divus vārtus un divas reizes asistējis partneriem, bet viņa lietderības rādītājs ir +3.

Citā spēlē Kazaņas "Ak Bars" viesos Šanhajā ar 3:2 (2:1, 0:1, 1:0) uzvarēja Pekinas "Kuņluņ Red Star", kļūstot par pirmo KHL klubu bez mājiniekiem, kas uzvar Ķīnā notikušā spēlē. Uzvaru Kazaņas komandai desmit minūtes pirms pamatlaika beigām nodrošināja Andrejs Čibisovs.

Tikmēr Ufas "Salavat Julajev" mājās ar 6:3 (1:1, 3:1, 2:1) pārspēja Bratislavas "Slovan". Uzvarētājiem divus vārtus guva un divas reizes partneriem asistēja zviedru uzbrucējs Līnuss Ūmarks.

Pieredzējušais latviešu vārtsargs Edgars Masaļskis ceturtdien 13 minūšu laikā ielaida trīs ripas un tika nomainīts, kamēr viņa un aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada" komanda, kuru trenē Artis Ābols, ar 2:5 (0:5, 2:0, 0:0) izbraukumā zaudēja vēl viena aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētajai Vladivostokas "Admiral".

Pirmo 13 minūšu laikā "Admiral" hokejisti guva trīs vārtus, kad divas reizes Masaļski pārspēja slovēņu leģionārs Roberts Saboličs, bet vēl reizi izcēlās kanādietis Džeisons Eikesons.

Tas Ābolam lika Masaļski nomainīt pret Iļju Ježovu, kurš gan pirmās trešdaļas laikā ielaida vēl divus vārtus.

Mača liktenis bija izšķirts jau pirmajā periodā, lai gan otrajā trešdaļā viesi pēc Andreja Ivanova un Georgija Belousova piespēles divus vārtus atguva. Rezultāts gan šajā duelī vairs nemainījās.

"Lada" līdz ar to cietusi trešo neveiksmi pēc kārtas.

Uzvarētāju sastāvā Bārtulis šajā mačā nospēlēja 23 minūtes un 49 sekundes, kas bija otrais ilgākais spēles laiks "Admiral" sastāvā, pa to laiku izceļoties ar vienu bloķētu metienu un vienu spēka paņēmienu, kā arī divām soda minūtēm.

Savukārt Sotnieks spēlēja 22 minūtes un 57 sekundes, izpildot divus metienus un nopelnot divas soda minūtes. Latvieša noraidījuma laikā "Admiral" guva trešos vārtus, kas Masaļskim lika pamest laukumu.

Nākamo maču "Lada" svētdien savā laukumā aizvadīs pret Latvijas komandu Rīgas "Dinamo".

Visas līgas un Rietumu konferences līderi ar 30 punktiem 12 mačos ir Maskavas CSKA, kam ar 24 punktiem 11 spēlēs seko Sanktpēterburgas SKA, kas otro vietu ieņem pateicoties vadībai savā divīzijā. Tikmēr "Torpedo" ar 25 punktiem 12 spēlēs ir trešā, bet Maskavas "Dinamo" ar 21 punktu ieņem sesto vietu Rietumu konferencē.

Savukārt Rīgas "Dinamo" ar sešiem punktiem 11 cīņās ir pēdējā starp 14 komandām konferencē, kā arī ieņem pēdējo vietu visā līgā, kurā spēlē 29 vienības.

Tikmēr Austrumu konferencē līdere ar 26 punktiem 12 spēlēs ir Omskas "Avangard", kamēr "Lada" un "Admiral" ar 14 punktiem ieņem attiecīgi desmito un 11.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!