Foto: F64

Latvijas hokejists Kaspars Daugaviņš trešdien ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē viesos ar 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) pārspēt Ņižņekamskas "Ņeftehimik", kas cieta zaudējumu svarīgā cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs.

Pētera Skudras un Ģirta Ankipāna trenētā "Torpedo" izcīnīja trešo uzvaru pēdējos četros mačos, bet pretiniekiem sagādāja otro zaudējumu pēc kārtas.

Daugaviņš asistēja "Torpedo" otro vārtu guvumā, kad otrā perioda sākumā Dmitrijs Sjomins panāca 2:0 viesu labā. Latvijas hokejists spēlēja 13 minūtes un 34 sekundes, reizi meta pa vārtiem, zaudēja divos iemetienos un reizi nopelnīja savai komandai skaitlisko vairākumu.

Ņižņijnovgorodas komanda pirmajā periodā iemeta vienu ripu, bet pēc otrā bija vadībā ar 3:0. Savukārt pēc tam, kad "Torpedo" bija panākusi 4:1, "Ņeftehimik" hokejisti sāka spēlēt ļoti rupji, divas reizes nopelnot lielos 5+20 noraidījumus par sišanu pretiniekam pa galvu un pretinieka grūšanu laukumā. Lai gan "Torpedo" desmit minūtes spēlēja vairākumā, rezultāts vairs nemainījās.

Šosezon Daugaviņš 50 spēlēs izcēlies ar 15 vārtiem un 21 rezultatīvu piespēli. Sezonu viņš sāka Maskavas "Dinamo" komandā, kur guva vienus vārtus un trīs reizes asistēja, taču ar savu sniegumu neapmierināja kluba vadību, kas no viņa pakalpojumiem atteicās, tāpēc Latvijas izlases kapteinis nonāca "Torpedo".

Citā spēlē Edgara Masaļska pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati "Lada" ar 2:3 (1:0, 1:1, 0:2) zaudēja KHL pastarītei Novokuzņeckas "Metallurg". Masaļskis palika rezervē, jo "Lada" vārtus sargāja Ivans Kasutins, taču arī viņš nespēja glābt komandu no ceturtā zaudējuma pēc kārtas.

Latvijas hokejista Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" trešdien oficiāli iekļuva izslēgšanas spēlēs, lai gan pašiem bija brīvdiena. Vietu Gagarina kausa izcīņā "Admiral" nopelnīja, jo neveiksmi piedzīvoja Kazahstānas klubs Astanas "Baris", kas viesos ar 2:6 (1:3, 1:0, 0:3) zaudēja "Soči" hokejistiem.

Savukārt divu līgas vadošo komandu duelī Jaroslavļas "Lokomotiv", kurā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, ar 3:2 (2:1, 1:1, 0:0) pārspēja Omskas "Avangard", izcīnot astoto uzvaru pēdējos deviņos mačos. Savukārt Maskavas "Dinamo", kurai šosezon savainojuma dēļ vairs nevar palīdzēt Latvijas hokejists Mārtiņš Karsums, viesos ar 2:1 (2:0, 0:0, 0:1) pārspēja Podoļskas "Vitjaz", izcīnot piekto uzvaru pēc kārtas.

Jau ziņots, ka Maskavas CSKA izbraukumā ar 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) pārspēja Magņitogorskas "Metallurg", tādējādi otro gadu pēc kārtas nodrošinot sev uzvaru regulārajā sezonā un izcīnot Viktora Tihonova vārdā nosaukto Kontinenta kausu.

CSKA pēc trešdienas panākuma 57 spēlēs iekrājusi 127 punktus, kas ir pietiekami, lai triumfētu regulārajā čempionātā. Tuvākā sekotāja Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda 58 mačos tikusi pie 119 punktiem un CSKA vairs nevar panākt, jo atlikušajās divās spēlēs var tikt tikai pie sešiem punktiem.

Kā zināms, CSKA pērn arī priekšlaicīgi kļuva par regulārā čempionāta uzvarētāju, 60 mačos iekrājot 139 punktus, kas bija jauns KHL rekords. Pērn komanda izcīnīja 49 uzvaras, savukārt šosezon tās kontā ir par sešiem panākumiem mazāk.

"Torpedo" ar 98 punktiem 57 mačos ir sestie Rietumu konferencē, bet vienu vietu augstāk ar 99 punktiem ir Maskavas "Dinamo". Tikmēr Ņižņekamskas "Ņeftehimik" ar 81 punktu ieņem astoto vietu Austrumu konferencē, turpinot cīnīties par ceļazīmi uz Gagarina kausu. Savukārt "Lada" ar 57 punktiem ir 12.pozīcijā un izredzes tikt Austrumu konferences astoņu labāko vienību skaitā jau ir zaudējusi.

Vladivostokas "Admiral" ar 90 punktiem ir piektajā vietā Austrumu konferencē, kurā līdere ar 103 punktiem ir "Avangard".

Kā zināms, Rīgas "Dinamo", kas jau ir zaudējusi cerības tikt izslēgšanas spēlēs, trešdien savās mājās ar 0:7 (0:3, 0:2, 0:2) cieta sagrāvi pret Artūra Kuldas pārstāvēto Helsinku "Jokerit". Rīdzinieki savā laukumā vārtus nav guvuši jau trīs mačos pēc kārtas, "sausā" paliekot 212 minūtes un 32 sekundes.

Rietumu konferencē septiņas komandas - CSKA, "Jokerit", "Lokomotiv", "Soči", Maskavas "Dinamo", Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un SKA - jau ir nodrošinājušas sev vietu izslēgšanas spēlēs. Par pēdējo ceļazīmi cīņa notiek starp "Slovan", Minskas "Dinamo" un Zagrebas "Medveščak".

Tikmēr Austrumos izslēgšanas spēlēs jau iekļuvušas Omskas "Avangard", Magņitogorskas "Metallurg", Novosibirskas "Sibirj", Ufas "Salavat Julajev" un Vladivostokas "Admiral".

.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!