Foto: LETA

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš sestdien guva vārtus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē, kurā viņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda savā laukumā ar 3:4 (2:1, 1:1, 0:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās Astanas "Baris".

Spēles 31.minūtē Daugaviņš vairākumā izvirzīja "Torpedo" vadībā ar 3:2. Šis vārtu guvums tika fiksēts vairākumā, tomēr mājinieku piektais spēlētājs laukumā bija izgājis vien četras minūtes pirms tam.

Tiesa, mača beigas lieliski aizvadīja viesi - vispirms 56.minūtē Naidžels Douss panāca izlīdzinājumu, bet pagarinājumā jau pēc 40 sekundēm arī izrāva uzvaru.

Daugaviņš laukumā bija 16 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu un uzvarēja septiņos no astoņiem iemetieniem.

Šosezon Daugaviņš 24 spēlēs guvis piecus vārtus un veicis sešas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr panākumu guva Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" komanda, kas ar 5:1 (1:0, 2:0, 2:1) viesos droši uzvarēja Maskavas apgabala "Vitjaz". Uzvarētājiem ar "hat-trick" atzīmējās Mihails Varnakovs, kurš turklāt iemeta pirmos trīs vārtus duelī.

Tiesa, Karsums atkal palika ārpus pieteikuma.

LETA jau vēstīja, ka divu Latvijas aizsargu duelī sestdien Oskars Bārtulis palīdzēja Vladivostokas "Admiral" komandai viesos pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0) pārspēt Artūra Kuldas pārstāvēto Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Pirmie vadībā izvirzījās mājinieki, kad otrās trešdaļas sākumā izcēlās amerikānis Korijs Keins, tomēr dramatiskā mača izskaņā, kad "Admiral" vārtsargs jau bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, izlīdzinājumu 1:1 panāca Viktors Aleksandrovs.

Uzvarētāju nācās noskaidrot "bullīšu" sērijā, kurā "Admiral" komanda bija labāka ar 2:1, turklāt arī šeit uzvaru nesošo ripu iemeta Aleksandrovs.

Bārtulis laukumā bija 26 minūtes un 23 sekundes, atzīmējoties ar vienu metienu pa vārtiem, vienu bloķētu raidījumu un četrām soda minūtēm.

Vismaz vienu noraidījumu latvietis nopelnījis trešajā mačā pēc kārtas, kopā šajā laikā izceļoties ar 20 soda minūtēm.

Tikmēr Kulda laukumā bija 23 minūtes un 27 sekundes, atzīmējoties ar trim metieniem un vienu bloķētu raidījumu.

Viena no līgas pastarītēm "Admiral" pārtrauca divu zaudējumu sēriju, kamēr Pekinas komanda ceturtajā mačā pēc kārtas nopelnīja vismaz punktu, tomēr zaudēja trešajā mačā pēc kārtas, kurā uzvarētāju noskaidro pēcspēles metienos.

Tāpat sestdien notika vairāki grandu mači. Šosezon spilgtāko sniegumu rādošo komandu mačā Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA savā laukumā ar 4:3 (0:0, 2:2, 1:1, 1:0) pagarinājumā pieveica Helsinku "Jokerit", kas pārtrauca 15 uzvaru sēriju. Uzvaras vārtus iemeta Pāvels Dacjuks un SKA sasniedza jaunu līgas rekordu, jo katrā no šosezon aizvadītajām spēlēm nopelnījusi vismaz punktu.

Iepriekš 24 spēļu sērijas ar punktiem bijušas Omskas "Avangard" komandai, kas to paveica 2010./11. gada sezonā, kā arī pašai SKA vienībai iepriekšējā sezonā. Turklāt SKA uzvarēja arī pēdējās divās pagājušās sezonas spēlēs, līdz ar to, ieskaitot šos mačus, rekords jau ir pārspēts.

Tikmēr deviņu uzvaru sēriju pārtrauca Maskavas CSKA komanda, kas ar 2:3 (1:0, 1:2, 0:0, 0:1) savā laukumā pagarinājumā zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv". Šeit uzvaras ripu iemeta Daņiils Apaļkovs.

Zīmīgi, ka Jaroslavļas hokejistus trenē kādreizējais CSKA galvenais treneris Dmitrijs Kvartaļnovs.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 67 punktiem 25 mačos ir SKA, bet tai ar 50 punktiem 22 spēlēs seko Maskavas CSKA, kura otrā ir kā savas divīzijas līdere, jo "Jokerit" komandai ir 51 punkts 20 spēlēs.

Tikmēr ceturto vietu ar 40 punktiem ieņem "Torpedo" vienība, kamēr Maskavas "Dinamo" ar 38 punktiem ir sestā bet konferences un visas līgas pēdējā vietā ir Latvijas vienība Rīgas "Dinamo", kas tikusi vien pie desmit punktiem 23 mačos.

Austrumu konferencē līderpozīcijā ar 46 punktiem 22 spēlēs joprojām ir Kazaņas "Ak Bars" vienība, kam ar 44 punktu 24 mačos seko Omskas "Avangard", kas sestdien viesos ar 3:1 (1:1, 2:0, 0:0) uzvarēja Čerepovecas "Severstaļ".

"Kuņluņ Red Star" ar 37 punktiem ir astotā, kamēr "Admiral" ar 25 punktiem atrodas 12. pozīcijā. Tikmēr Austrumu konferences pēdējā vietā starp 14 komandām ar 19 punktiem ir aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvētā Tolajti "Lada", ko trenē Artis Ābols.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!