Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš svētdien guva vārtus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē, palīdzot latvieša Pētera Skudras trenētajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo" svinēt uzvaru.

"Torpedo" viesos ar 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) pārspēja Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu, kurā par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Mača rezultātu otrā perioda vidū atklāja Maksims Osipovs, bet 49 sekundes pirms trešdaļas beigām Daugaviņš dubultoja viesu pārsvaru. Pamatlaika pēdējās sekundēs ripu "Lokomotiv" vienības tukšajos vārtos raidīja Frēdriks Petešons.

Daugaviņš šajā spēlē laukumā bija 18 minūtes un deviņas sekundes, kuru laikā izdarīja četrus metienus pa pretinieku komandas vārtiem. Tāpat Daugaviņš uzvarēja četros no pieciem iemetieniem, izdarīja vienu spēka paņēmienu un izprovocēja vienu pārkāpumu.

Šosezon latviešu uzbrucējs astoņās spēlēs iemetis četrus vārtus un izdarījis divas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr zaudējumu svētdien piedzīvoja aizsarga Kristapa Sotnieka un vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada", kuru trenē Latvijas speciālists Artis Ābols. "Lada" viesos ar 2:4 (1:0, 0:2, 1:2) piekāpās KHL Ķīnas komandai Pekinas "Kuņluņ Red Star", kas savu mājas spēli šoreiz aizvadīja Šanhajā.

Sotnieks šajā spēlē laukumā pavadīja 23 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā izdarīja vienu spēka paņēmienu un izprovocēja vienu pārkāpumu, maču noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu -2. Savukārt Masaļskis šajā spēlē atradās uz rezervistu soliņa.

Kārtējo uzvaru svētdien izcīnīja līgas līdere Maskavas CSKA, kas viesos ar 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) pārspēja Hantimansijskas "Jugra". Tikmēr Habarovskas "Amur" savu tribīņu priekšā ar 3:2 (0:1, 2:1, 1:0) uzveica Kazaņas "Ak Bars", bet Astanas "Baris" Kazahstānā ar 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) pieveica Čerepovecas "Severstaļ".

Rietumu konferences kopvērtējumā līdere ar 30 punktiem 11 spēlēs ir CSKA, bet otrā ar 20 punktiem ir Sanktpēterburgas SKA, kas ir savas divīzijas līdere. Tikmēr "Torpedo" ar 22 punktiem ir trešā, bet par punktu mazāk Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas "Dinamo", kam ceturtā vieta. Savukārt Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit" vienība guvusi 13 punktus, kas šai vienībai dod devīto vietu.

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar trim punktiem deviņās spēlēs ir noslēdzošajā, 14.pozīcijā.

Austrumu konferencē līdere ar 20 punktiem desmit spēlēs ir Omskas "Avangard", bet "Lada" ar 14 punktiem ir astotā, kamēr Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar desmit punktiem atrodama 12.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!