Foto: F64

Šobrīd rokas kaula lūzumu ārstējošais Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš vēl nevar apstiprināt, vai spēs palīdzēt valstsvienībai pasaules čempionātā, kas maijā notiks Vācijā, tomēr viņš atzīst, ka rokas lūzums viņu uztrauc mazāk nekā citas veselības ķibeles.

Jau ziņots, ka Daugaviņš rokas lūzumā iedzīvojās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā, kurā viņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" cieta neveiksmi pret Mārtiņu Karsumu un Maskavas "Dinamo".

"Roka ir mazākais, par ko uztraucos, jo kauls sadzīs un viss būs kārtībā, taču galvenais, ka pārējais ķermenis jāsakopj. Vēl jāveic pārbaudes, jo visu sezonu mocījos ar kājām, šosezon bija arī cirkšņa operācija, tāpēc tagad ir laiks visu sadakterēt un tad redzēs, kāda būs situācija," pirmdien raidījumā "Overtime TV" sacīja hokejists, uzsverot, ka jāpaiet kādam laikam, lai kļūtu zināms, vai viņš izlasē šopavasar spēlēs.

Tomēr Daugaviņš nevēlas tikai sēdēt mājās, tāpēc pirmdien paviesojās izlases treniņā, tiekoties arī ar valstsvienības galveno treneri Bobu Hārtliju.

"Aprunājos ar treneri, viņš uzzināja kāda ir situāciju ar mani, teica, ka gaida komandā un cer, ka viss būs kārtībā. Tāpat viņš man ieteica, lai arī esmu traumēts, tomēr piestaigāju uz treniņiem un esmu pie komandas, palīdzot veidot atmosfēru," par tikšanos ar treneri sacīja viens no izlases līderiem.

Hārtliju uzbrucējs raksturoja kā prasīgu treneri. "Viņš ir treneris, kurš var arī uzbļaut. Hārtlijam ir savs domu gājiens, kuru viņš arī panāk. Treneris grib, lai mēs spēlētu gudru un aktīvu hokeju, ne tikai sēdētu aizsardzībā," atklāja Daugaviņš.

Tāpat viņš pauda gandarījumu par treniņu apstākļiem izlasē, jo tagad valsts galvenajai hokeja komandai ir laba un mājīga ģērbtuve. "Var just, ka cilvēki nāk un strādā ar entuziasmu, jo apstākļi ir ļoti labi," uzskata spēlētājs.

Pasaules čempionātā Latvijas izlase Ķelnē A apakšgrupā tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!