Foto: RIA Novosti/Scanpix

Neveiksmi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta cīņā otrdien piedzīvoja latviešu uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Dinamo" komanda, ko trenē Latvijas speciālisti Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, izbraukumā ar 3:2 (0:1, 0:0, 2:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā piekāpjoties Minskas "Dinamo" no Baltkrievijas.

Spēles rezultātu jau otrajā minūtē atklāja mājinieku spēlētājs Dmitrijs Meleško, tomēr līdz nākamajam vārtu guvumam skatītājiem nācās gaidīt vairāk nekā 50 minūtes līdz izlīdzinājumu panāca Aleksandrs Osipovs. 57.minūtē Raiens Veske vēlreiz vadību deva Minskas komandai, tomēr priekšpēdējā minūtē 2:2 panāca Maksims Solovjovs.

Pagarinājumā rezultāts nemainījās, bet pēcspēles metienos Minskas "Dinamo" bija pārāka ar 2:0. Vienu "bullīti" izpildīja arī Daugaviņš, tomēr viņš ripu raidīja garām vārtiem.

Šī Minskas "Dinamo" komandai bija jau 13. uzvara iepriekšējo 14 maču laikā.

Karsums šajā duelī laukumā pavadīja 17 minūtes un piecas sekundes, veicot divus metienus pa pretinieku vārtiem. Tāpat latvietis uzvarēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās, pielietoja trīs spēka paņēmienus un bloķēja vienu pretinieku metienu.

Tikmēr Daugaviņš nospēlēja 16 minūtes un 57 sekundes, uzvarot divos no četriem iemetieniem.

Karsums šīs sezonas 41 spēlē izcēlies ar astoņiem vārtu guvumiem un 11 rezultatīvām piespēlēm, kamēr Daugaviņš iemetis 16 vārtus un veicis 15 rezultatīvas piespēles, kas viņam joprojām ļauj saglabāt komandas rezultatīvākā hokejista godu.

Neveiksmi otrdien piedzīvoja arī latviešu speciālista Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda, kas ar 3:4 (0:1, 0:2, 3:1) savā laukumā piekāpās Somijas vienībai Helsinku "Jokerit".

Spēles laikā "Torpedo" nokļuva iedzinējos ar 0:3 un 1:4, bet pēdējās četrās minūtēs pamanījās gūt divus vārtus ar ko gan bija par maz, lai izrautu pagarinājumu.

Uzvarētājiem ar diviem precīziem metieniem izcēlās Stīvs Mozess.

Šī "Torpedo" komandai bija jau ceturtā neveiksme pēc kārtas.

Savukārt panākumu pirms braukšanas uz Rīgu izcīnīja Sanktpēterburgas SKA vienība, kas ar 3:1 (2:0, 1:1, 0:0) pārspēja līgas līderi Maskavas CSKA. Uzvarētājiem ar diviem precīziem metieniem atzīmējās Artēmijs Panarins.

SKA uzvarējusi visās četrās šosezon aizvadītajās cīņās, bet nākamajā mačā tā ceturtdien jau izbraukumā sacentīsies ar Rīgas "Dinamo" komandu.

Rietumu konferences kopvērtējumā līdere ar 44 spēlēs izcīnītiem 108 punktiem ir Maskavas CSKA, kas šobrīd ir labākā arī visā līgā un kā vienīgā pašlaik jau garantējusi vietu izslēgšanas turnīrā. 98 punktus iekrājusi Sanktpēterburgas SKA, no kuras par diviem punktiem atpaliek "Jokerit", bet Maskavas "Dinamo" ar 89 punktiem atrodas konferences ceturtajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!