Foto: F64

Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš ar gūtiem vārtiem otrdien palīdzēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandai, kuru trenē Pēteris Skudra, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā uzvarēt Ķīnas klubu Pekinas "Kuņluņ Red Star", kurā spēlē Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda.

"Torpedo" mājās svinēja uzvaru ar rezultātu 3:1 (0:1, 0:0, 3:0), pārtraucot divu neveiksmju sēriju, kamēr "Kuņluņ Red Star" pārtrauca divu uzvaru sēriju, neizmantojot iespēju kļūt par Austrumu konferences līderi.

Daugaviņš izcēlās pamatlaika pēdējā minūtē, kad vairākumā raidīja ripu tukšos pretinieku vārtos. Latvijas hokejistam asistēja čehu aizsargs Tomāšs Kundrāteks, kurš pērno sezonu sāka Rīgas "Dinamo" rindās.

"Torpedo" pirmajā periodā nokļuva iedzinējos, kad precīzs 17. minūtē bija Pekinas kluba zviedru uzbrucējs Andrēass Tūresons, taču noslēdzošās trešdaļas beigu daļā mājinieki īsā laikā guva divus vārtus, ar nepilnu četru minūšu intervālu izceļoties Jevgēņijam Mozeram un Vladimiram Galuzinam.

Cenšoties glābties no zaudējuma, leģendārā Maika Kīnena trenētā "Kuņluņ Red Star" beigās nomainīja vārtsargu, taču, spēlējot mazākumā, viesi ielaida arī trešo ripu, izceļoties Daugaviņam, kuram tas bija otrais vārtu guvums sezonā.

Latvijas uzbrucējs šajā mačā spēlēja pirmajā uzbrucēju virknējumā, laukumā pavadot 16 minūtes un 50 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, izdarīja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, uzvarēja vienā no trim iemetieniem, kā arī reizi komandai nodrošināja vairākumu.

Daugaviņš šosezon 12 mačos ir guvis divus vārtus un četras reizes asistējis partneriem.

Tikmēr Kulda, kurš bija "Kuņluņ Red Star" aizsargu pirmajā pārī, nospēlēja 22 minūtes un 36 sekundes, pavadot ilgāko laiku uz ledus visu rindās. Viņš šajā mačā divas reizes meta pa vārtiem, taču joprojām šosezon ir bez rezultativitātes punktiem.

Vēl vienā otrdien aizvadītā spēlē Maskavas apgabala "Vitjaz" viesos ar 5:3 (2:1, 1:1, 2:1) uzvarēja Habarovskas "Amur", izcīnot trešo uzvaru pēdējos četros mačos, kamēr pretinieki cieta sesto neveiksmi pēc kārtas.

Uzvarētājiem divus vārtus guva aizsargs Staņislavs Romanovs.

Rietumu konferences un visas līgas līdere ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kas šosezon 12 mačos vēl nav zaudējusi un tikusi pie 33 punktiem. Desmit punktus līderei zaudē Maskavas CSKA, kamēr Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas "Dinamo" ir pa 19 punktiem, abām komandām ieņemot attiecīgi piekto un sesto vietu.

Savukārt deviņus zaudējumus pēc kārtas piedzīvojusī Rīgas "Dinamo" ar pieciem punktiem 13 mačos ir pēdējā vietā starp 13 Rietumu konferences komandām, turnīra tabulas lejasgalā atrodoties arī visas līgas kopvērtējumā.

Tikmēr Austrumu konferencē pa 21 punktam nopelnījusi "Salavat Julajev", Jekaterinburgas "Avtomobilist", Kazaņas "Ak Bars" un "Kuņluņ Red Star", bet punkts mazāk ir Omskas "Avangard" rēķinā.

Aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar desmit punktiem 11 spēlēs ir 12. pozīcijā, bet Kristapa Sotnieka pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati "Lada" ar septiņiem punktiem ir pēdējā starp 14 komandām Austrumu konferencē.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!