Foto: F64

Latvijas hokejists Kaspars Daugaviņš un viņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla sērijas pirmajā spēlē viesos ar 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) uzvarēja regulārā čempionāta labāko komandu Maskavas CSKA.

Maskavas CSKA cieta pirmo zaudējumu šīs sezonas izslēgšanas spēlēs, jo pirmajā kārtā Bratislavas "Slovan" komandu no Slovākijas pārspēja četros mačos, kamēr "Torpedo" Rietumu konferences ceturtdaļfinālā ar 4-2 uzveica Artūra Kuldas pārstāvēto Helsinku "Jokerit".

Daugaviņš spēlēja 17 minūtes un septiņas sekundes, kas bija lielākais laiks starp "Torpedo" uzbrucējiem. Latvijas hokejists pa vārtiem nemeta, bloķēja vienu metienu, uzvarēja piecos no astoņiem iemetieniem, kā arī otrajā periodā nopelnīja savai komandai skaitlisko vairākumu, kuru "Torpedo" neizmantoja. Daugaviņš spēli aizvadīja otrajā viesu komandas uzbrucēju trijniekā kopā ar Aleksandru Frolovu un Dmitriju Sjominu.

Viesi spēli sāka labāk un ceturtajā minūtē atklāja rezultātu, kad precīzs skaitliskajā vairākumā bija zviedru leģionārs Līnuss Videls, kurš pērn spēlēja Rīgas "Dinamo". Vadībā "Torpedo" komanda atradās tikai nepilnas piecas minūtes, jo vairākumā nokļuva jau CSKA un tās līderis Aleksandrs Radulovs panāca izlīdzinājumu 1:1. Noteikumu pārkāpumiem bagāta bija arī otrā trešdaļa, taču vienīgie vārti tika gūti vienādos sastāvos - spēles 35.minūtē precīzs bija "Torpedo" aizsargs Jurijs Sergijenko, kurš, kā vēlāk noskaidrojās, guva uzvaras vārtus.

Trešajā periodā CSKA par visām varēm centās atspēlēties, taču teicami "Torpedo" vienības vārtos darbojās Iļja Proskurjakovs, kurš spēlē atvairīja 28 no 29 metieniem, palīdzot komandai tikt pie panākuma. Spēles beigās CSKA nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un izveidoja vairākas ļoti bīstamas epizodes pie pretinieku vārtiem, taču "Torpedo" hokejisti varonīgi aizstāvējās un viņiem reizi palīdzēja arī vārtu stabs.

Sērija, kura ilgs līdz vienas komandas četrām uzvarām, turpināsies trešdien ar otro spēli Maskavā, bet pēc tam abas komandas dosies uz Ņižņijnovgorodu, kur tiks aizvadītas vēl divas spēles.

Kā zināms, Maskavas CSKA otro sezonu pēc kārtas kļuva par KHL regulārā turnīra uzvarētājiem. Pērn Gagarina kausa izcīņā Dmitrija Kvartaļnova trenētā komanda aizkļuva līdz Rietumu konferences finālam. Zīmīgi, ka savulaik Skudra bija Kvartaļnova palīgs Čerepovecas "Severstaļ" un Novosibirskas "Sibirj" komandās.

Tikmēr vēl vienā Rietumu konferences pusfināla sērijas pirmajā spēlē pērnā gada kausa ieguvēja Sanktpēterburgas SKA viesos ar 3:2 (1:0, 1:2, 1:0) uzvarēja Maskavas "Dinamo" komandu, kurai savainojuma dēļ šosezon vairs nevar palīdzēt Latvijas hokejists Mārtiņš Karsums.

SKA rindās šajā spēlē atgriezās komandas kapteinis Iļja Kovaļčuks, kurš pēc neizteiksmīgā snieguma iepriekšējās sērijas pirmajā mačā pret Jaroslavļas "Lokomotiv" tika izslēgts no sastāva un visu šo laiku trenējās individuāli.

Kovaļčuks ar rezultativitāti neizcēlās, bet SKA trīs reizes spēja izvirzīties vadībā. Uzvarētājiem divus vārtus guva Jevgeņijs Dadonovs, kuram arī rezultatīva piespēle, bet uzvaras ripu cīņas 51.minūtē skaitliskajā vairākumā iemeta Ņikita Gusevs. "Dinamo" komandā ar precīziem metieniem izcēlās Andrejs Mironovs un Daniils Tarasovs.

SKA somu vārtsargs Miko Koskinens spēles gaitā laboja Gagarina kausa izcīņas rekordu, jo, ņemot vērā arī iepriekšējo sēriju, savos vārtos ripu neielaida 215 minūtes un 20 sekundes pēc kārtas. Iepriekšējais rekords piederēja Maiklam Garnetam no 2012./2013.gada sezonas un bija 211 minūtes un 41 sekunde. Koskinens iepriekšējā sērijā pret "Lokomotiv" savos vārtos neielaida nevienu ripu trīs mačos pēc kārtas.

Tiesa, līdzīgs Gagarina kausa izcīņas "sausais" rekords pieder somu vārtsargam Petri Vehanenam, bet viņš 225 minūtes un 13 sekundes ilgu neielaisto vārtu sēriju uzsāka vienā, bet noslēdza nākamajā sezonā.

Arī šajā sērijā otrā spēle notiks trešdien Maskavā.

Kā zināms, Austrumu konferences pusfinālā spēkiem mērosies Omskas "Avangard" un Ufas "Salavat Julajev", kā arī Magņitogorskas "Metallurg" un Novosibirskas "Sibirj". Šajās sērijās pirmās spēles notiks otrdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!