Foto: hctorpedo.ru/photo

Latvijas hokeja izlases kapteiņa Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda otrdien viesos ar 2:4 (1:2, 1:1, 0:1) zaudēja Somijas klubam Helsinku "Jokerit", kas Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) izcīnīja jau desmito uzvaru pēc kārtas.

Uzvaru sērijā "Jokerit" deviņos mačos ir guvusi panākumu pamatlaikā. Tikmēr "Torpedo" cieta otro neveiksmi pēc kārtas, Daugaviņam trešajā mačā no vietas paliekot bez rezultativitātes punktiem.

Latvijas hokejists šajā mačā spēlēja 17 minūtes un 50 sekundes, kas bija otrs ilgākais laiks starp "Torpedo" uzbrucējiem. Viņš divas reizes meta pa vārtiem, izdarīja vienu spēka paņēmienu un uzvarēja divos no pieciem iemetieniem.

Rezultātu mājinieki atklāja 17.minūtē pēc Braiena O'Nīla realizēta vairākuma, taču minūti vēlāk Genādijs Stoļarovs atjaunoja neizšķirtu. Tomēr pirmā perioda pēdējā minūtē "Jokerit" otro reizi izmantoja viena spēlētāju pārsvaru, izceļoties jaunajam talantam Ēli Tolvanenam, kurš guva vārtus jau ceturtajā mačā pēc kārtas.

Otrajā trešdaļā abas komandas apmainījās ar gūtiem vārtiem, "Jokerit" labā izceļoties Tommi Huhtalam, kamēr "Torpedo" rindās precīzs bija Timurs Fatkuļins.

Mača beigās viesi centās atspēlēties, nomainot vārtsargu, taču mājinieki ieraidīja ripu tukšos pretinieku vārtos.

Jau vēstīts, ka otrdien pēc 12 maču pārtraukuma pie izcīnīta punkta tika Rīgas "Dinamo", taču pārtraukt neveiksmju sēriju Latvijas klubs nespēja, jo viesos papildlaikā ar 2:3 (2:1, 0:1, 0:0, 0:1) zaudēja Maskavas CSKA komandai.

Vēl otrdien Maskavas apgabala "Vitjaz" mājās ar 5:3 (0:1, 3:1, 2:1) uzvarējas Maskavas "Spartak", pārtraucot trīs zaudējumu sēriju. Uzvarētājiem Maksims Afinogenovs guva vienus vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli.

Tikmēr citā mačā Bratislavas "Slovan" mājās pēcspēles metienos ar 5:4 (2:1, 0:2, 2:1, 0:0, 1:1) uzvarēja Čerepovecas "Severstaļ" komandu. Uzvaru mājiniekiem nodrošināja Tomāša Hrnkas realizētais "bullītis". Hrnka divus vārtus guva arī pamatlaikā, atdodot arī rezultatīvu piespēli.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 48 punktiem 17 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA komanda, šosezon spēlējot bez zaudējumiem.

Konferencē otrā, pateicoties līderpozīcijai savā divīzijā, ar 31 punktu 18 cīņās ir Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", kamēr "Jokerit" rēķinā ir 35 punkti un trešā pozīcija.

Tālāk ar 31 punktu seko Maskavas CSKA, bet "Torpedo" ar 27 punktiem 17 spēlēs ir piektā.

Tikmēr konferences un visas līgas pēdējā vietā ir 13 zaudējumu sērijā esošā Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie sešiem punktiem 17 mačos.

Austrumu konferencē pirmā ir Kazaņas "Ak Bars" vienība ar 34 punktiem. Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" ar 27 punktiem ir septītā, Vladivostokas "Admiral", kurā spēlē Oskars Bārtulis, ar 15 punktiem ieņem 12.vietu, bet pēdējā -

14.vietā - konferencē ar desmit punktiem atrodas Toljati "Lada", kuru trenē Artis Ābols, bet pārstāv Kristaps Sotnieks.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!