Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerības kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" otrdien ar rezultātu 2:3 (1:1, 0:0, 1:2) savā laukumā piekāpās latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētajai Doņeckas "Donbass".

Vārtus Rīgas "Dinamo" labā guva vienības kapteinis Mārtiņš Karsums un Gunārs Skvorcovs, kuram tie bija pirmie vārti KHL, bet "Donbass" rindās ar precīziem metieniem izcēlās Klejs Vilsons, Jevgeņijs Dadonovs un Lukašs Kašpars.

Trešdien abas komandas Rīgā tiksies atkārtoti, bet sestdien un svētdien paredzētas spēles Doņeckā.


Pirms spēles

Treneri šīs dienas mačam pieteica septiņus aizsargus un 11 uzbrucējus. Šodien Rīgas "Dinamo" sastāvā slimības dēļ laukumā nevarēja doties Gints Meija, bet izveseļojies bija aizsargs Jēkabs Rēdlihs. Vārtus šīsdienas spēlē sargāja Māris Jučers.

1. periods

Lai gan Rīgas "Dinamo" galvenā trenera pienākumu izpildītājs Artis Ābols pirms spēles izteicās, ka viņa vadītā komanda izvēlēsies ne tik aktīvu spēli, abas komandas pirmajā trešdaļā demonstrēja dinamisku, ātru spēli.

Lai arī pirmos uzbrukumus pretinieku vārtiem izveidoja Rīgas "Dinamo", pirmais "kapitulēja" rīdzinieku vārtsargs Māris Jučers. Otrās minūtes beigās Klejs Vilsons uztvēra Petera Podhradska raidīto ripu, apstrādāja to un no asa leņķa raidīja to vārtos - 1:0 "Donbass" labā.

Rīgas "Dinamo" vajadzēja tikai 23 sekundes, lai izlīdzinātu rezultātu; pēc Indraša metiena ripa izslīdēja caur "Donbass" vārtsarga Krisa Holta kājsargiem, un apstājas pirms vārtu līnijas. To pamanīja Mārtiņš Karsums, kurš nekavējās pasniegt sev dāvanu dzimšanas dienā - 1:1.

Sestajā minūtē "Dinamo" nonāca skaitliskajā mazākumā, un rīdziniekiem nācās aizstāvēties pret aktīvu "Donbass" ofensīvu, bet mūsējie un Māris Jučers šo mazākumu veiksmīgi izturēja.

Pēc trim minūtēm arī Miks Indrašis devās uz sodīto soliņa par spēli ar augstu paceltu nūju, un šoreiz "Dinamo" gandrīz visas divas minūtes pavadīja, iespiesti savā aizsardzības zonā, un arī Mārim Jučeram nācās demonstrēt akrobātiskas iemaņas, lai tvertu pretinieku raidītās ripas. Taču arī šis mazākums tika sekmīgi izturēts bez vārtu zaudējuma.

Perioda otrajā pusē divreiz skaitliskajā mazākumā nonāca viesi, bet arī rīdziniekiem ar vairākuma realizāciju nevedās, lai gan labas iespējas bija gan mūsu pirmajai, gan otrajai maiņai, un pirmā trešdaļa tā arī noslēdzās ar neizšķirtu 1:1.

2.periods

Otrajā trešdaļā Doņeckas kluba hokejisti uzspieda Rīgas "Dinamo" savu spēles tempu un aktīvu spēli, kurai brīžiem rīdzinieki netika līdzi.

Pirmās četras minūtes pagāja praktiski "Dinamo" aizsardzības zonā, kamēr "Donbass" vārtsargs Kriss Holts tikai epizodiski dabūja pieslēgties spēlei, un viens no šādiem vētrainiem uzbrukumiem beidzās ar Andra Džeriņa noraidījumu piektajā minūtē. Pirmajā mazākuma minūtē Mārim Jučeram bija vairākas reizes jāglābj situācija, bet otrajā minūtē "Donbass" sāka pieļaut kļūdas un rīdzinieki viegli izmeta ripu no savas aizsardzības zonas, teicami aizsardzībā nospēlējot Jēkabam Rēdliham.

Astotajā minūtē Džeimijs Džonsons ar Māri Bičevski izveidoja pirmo bīstamo pretuzbrkumu, taču aizsargiem piesteidzas palīgā trešais "Donbass" spēlētājs,un arī Krisam Holtam nebija problēmu ar metiena atvairīšanu. Viesi turpināja aktīvi spēlēt mūsu aizsardzības zonā, neļaujot rīdziniekiem uzsākt uzbrukumu, un arī savus vārtus sargāja tikpat aktīvi - devītajā minūtē Raitis Ivanāns un Oskars Cibuļskis pie Holta vārtiem jau bija gatavi izkauties ar pretinieku spēlētājiem, taču tiesneši šo konfliktu ātri vien apturēja.

Arī spēles turpinājumā ar retiem pretuzbrukumiem no "Dinamo" puses mača gaitu un tempu kontrolēja "Donbass", un 16. minūtē līdzjutēji sagaidīja arī pirmo kautiņu - Kristaps Sotnieks saķērās ar Peteri Virtanenu un abi saņēma pa divām soda minūtēm katrs. Atlikušajās perioda minūtēs rezultāts nemainījās, un arī otrajā pārtraukumā ejot, spēles tablo rādīja to pašu 1:1 ko pēc pirmā perioda.

3.periods

Trešā perioda sākumā spēles gaita nemainījās, un Jučers turpināja atvairīt metienus, bet otrajā minūtē "Donbass" spēlētājs Frederiks Petersons pārkāpa noteikumus pret Māri Bičevski un devās izciest divu minūšu sodu. Pols Ščehura neizmantoja divas vārtu gūšanas iespējas, un rīdziniekiem vairs nebija momentu vairākumā.

Trešdaļas piektajā minūtē Dadonovs apspēlēja visu rīdzinieku komandu. Pats savā zonā iesāka uzbrukumu, tad atdeva piespēli un pie "Dinamo" zonas saņēma ripu atpakaļ, iegāja zonā, un tad izdarīja precīzu metienu Jučera vārtos – 1:2. Pēc tam abu komandu hokejisti saņēma abpusējo noraidījumu, bet tad divas teicamas iespējas gūt trešos vārtus bija doņeckiešiem, bet Jučers šoreiz glāba.

Spēles 48.minūtē divi "Donbass" spēlētāji aizskrēja ātrajā uzbrukumā, un Kašpars saņēma ripu un iemeta to vārtu stūrī, panākot jau 3:1 savas komandas labā. Džeimijs Džonsons uzreiz pēc tam tika noraidīts un atstāja rīdziniekus mazākumā. Mazākumā Jučeram darba bija ļoti daudz, un neizskatījās, ka "Dinamo" aizsargi cenšas vārtsargam palīdzēt.

Turpinājumā Raitis Ivanāns aizstāvēja Kristapu Sotnieku un centās izkauties ar pretinieku hokejistu Virtanenu, kurš no kautiņa izvairījās. Vēlāk sekoja viena no retajām labajām iespējām "Dinamo" komandai - Karsums saņēma piespēli vienatnē, bet vēl labāk nospēlēja Holts. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām vairākumā "Dinamo" saspēlējās ļoti lēni, bet pēc metiena burzmā pie vārtiem pirmais pie ripas bija Skvorcovs, kurš guva pirmos vārtus Dinamo sastāvā KHL čempionātā.

"Dinamo" pēc mirkļa ieguva vēl vienu vairākuma, un Jučers tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju. Rīgas kluba spēlētāji uzbruka vētraini, taču Holts bija savā vietā. Savukārt Indrašis bija ļoti tuvu vārtu guvumam, bet trāpīja pa vārtu stabiņu, un rezultāts šajā mačā vairs nemainījās.


Rīgas "Dinamo" ar "Donbass" komandu šajā sezonā spēkojusies divas reizes un abas reizes piedzīvojusi zaudējumus. Oktobra sākumā doņeckieši savā laukumā
i
zcīnīja uzvaru ar rezultātu 4:2
, bet otrajā mačā Rīgā "Donbass"
bija pārāka ar 4:1
.


Rīgas "Dinamo" ar "Donbass" komandu šajā sezonā spēkojusies divas reizes un abas reizes piedzīvojusi zaudējumus. Oktobra sākumā doņeckieši savā laukumāizcīnīja uzvaru ar rezultātu 4:2, bet otrajā mačā Rīgā "Donbass" bija pārāka ar 4:1.
"Donbass" vienības galvenais treneris ir bijušais "Dinamo" speciālists Jūliuss Šuplers, bet vārtsargu treneris ir Sergejs Naumovs

Rīgas "Dinamo" Cerības kausa Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērija ar "Donbass" komandu risināsies līdz trim uzvarām, bet maksimāli iespējamas būs vien četras spēles. Ja pēc četrām spēlēm būs neizšķirts, sērijas uzvarētāju noteiks pagarinājumā.

Atgādinām, ka Rietumu konferencē Rīgas "Dinamo" komandai Cerības kauss bija jāsāk ar kvalifikācijas kārtu, kurā izdevās pārspēt Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Pirmajā mačā rīdzinieki svinēja uzvaru ar 4:1, bet otrajā cīņā tika piedzīvots zaudējums ar 2:4. Lai noskaidrotu šīs sērijas uzvarētāju, pēc otrās spēles risinājās pagarinājums, kurā pārāki bija "Dinamo" spēlētāji.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!