Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" līdzjutēji jau ir pieradināti pie labākām vienības sekmēm izbraukuma spēlēs, un šo tradīciju komanda centīsies ievērot arī savā pirmajā jaunās sezonas izbraukuma spēļu sērijā, paudis tās galvenā trenera Arta Ābola palīgs Ģirts Ankipāns.

Jauno sezonu "Dinamo" uzsākusi ar trim spēlēm savā laukumā, izcīnot vienu uzvaru pār Minskas "Dinamo", bet piekāpjoties latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvētajai Jaroslavļas "Lokomotiv" un līgas debitantei "Soči".

Uzvaru pār Minskas komandu Ankipāns sarunā ar kluba oficiālo mājaslapu skaidro ar veiksmīgo sniegumu mazākumā un vēlāk izmantotajām vārtu gūšanas iespējām. "Sava loma, protams, arī bija sezonas pirmās spēles faktoram. Bija reizes, kad emocijas plūda pāri malām."

"Savukārt "Lokomotiv" pie mums ieradās pēc diviem zaudējumiem, kas uzreiz ir papildu motivācija. Izskatījāmies labi, taču pie rezultāta 2:0 mums par labu pretiniekiem paveicās, jo tika gūti vairāki diezgan neloģiski vārti. Mūsu komanda nesaprotamu iemeslu dēļ salūza," uzskata treneris. "Tāpat arī pretinieki atrada savu spēli, un viņus apturēt bija ļoti grūti. Mums neizdevās."

Soču komanda tikmēr pret "Dinamo" nodemonstrējusi lielisku pragmatiska hokeja piemēru, spēlējot ļoti disciplinēti un trešajā trešdaļā lieliski uzturot lielo spiedienu.

"Mūs gaida ilga izbraukuma spēļu sērija, kad būs laiks visu izanalizēt un aprunāties mierīgākā gaisotnē. Turklāt esam jau pieradinājuši mūsu līdzjutējus pie labākām sekmēm tieši izbraukuma mačos. Šo specifisko tradīciju centīsimies ievērot," piebildis Ankipāns.

Nākamās četras spēles Rīgas klubs aizvadīs izbraukumā, tiekoties ar Ņižņekamskas "Ņeftehimik", Toljati "Lada", Čeļabinskas "Traktor" un Hantimansijskas "Jugra" no Krievijas, bet savā laukumā nākamo maču aizvadīs 23.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!