Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" sestdien viesos aizvada spēli pret aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Somijas klubu Helsinku "Jokerit".

Spēles sākums iecerēts plkst.16 un to tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "Viasat Sport Baltic".

Zīmīgi, ka sestdienas mačā "Dinamo" uzbrucējam Edgaram Kuldam, ja viņš tiks iekļauts rīdzinieku komandas sastāvā, būs iespēja pirmo reizi spēlēt pret vecāko brāli Artūru.

Paredzams, ka spēlē ar "Jokerit" pēc pusotra gada pauzes Eiropas hokeja laukumos atgriezīsies Vitālijs Pavlovs, kurš pērn Soču Ziemas olimpisko spēļu laikā tika pieķerts dopinga lietošanā, bet nu atgriezies "Dinamo" rindās.

Pavlovam piespriestā 18 mēnešu diskvalifikācija beidzās piektdien, bet saskaņā ar Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) noteikumiem viņš jau mēnesi pirms tam varēja pilnvērtīgi trenēties ar komandu.

Kā zināms, Pavlovs nevarēja piedalīties sacensībās, kuras organizē IIHF vai jebkurš tās biedrs. Tomēr šī diskvalifikācija neattiecās uz sacensībām Ziemeļamerikā, kas nav IIHF biedru vidū.

Tikmēr no savainojuma atguvies un ar komandu kopā izbraukumā devies "Dinamo" aizsargs Aleksandrs Jerofejevs, kuram oktobra sākumā tika konstatēta galvas trauma.

Izbraukumā uz Helsinkiem un Minsku devušies 24 hokejisti - vārtsargi Jūakims Ēriksons un Jakubs Sedlāčeks, aizsargi Stīvens Seigo Tomāšs Kundrāteks, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Kristaps Sotnieks, Ēriks Ševčenko, Māris Jass un Aleksandrs Jerofejevs; uzbrucēji Lauris Dārziņš, Tims Sestito, Ville Leino, Miks Indrašis, Miķelis Rēdlihs, Kaspars Saulietis, Andris Džeriņš, Gunārs Skvorcovs, Armands Bērziņš, Edgars Kulda, Roberts Locāns, Māris Bičevskis, Vitālijs Pavlovs un Gints Meija, kurš slimības dēļ nevarēja piedalīties "Dinamo" ceturtdienas mačā pret Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Tikmēr mājās palikuši aizsargs Oskars Cibuļskis un uzbrucējs Nikolajs Jeļisejevs, kuri dziedē savainojumus.

"Dinamo" pēdējās trīs spēlēs palikuši nepārspēti. Tā rīdzinieki viesos ar 3:1 pieveica spēcīgo Magņitagorskas "Metallurg", bet pēc tam savā laukumā ar 7:1 sagrāva Hantimansijskas "Jugra". Savukārt ceturtdien "Dinamo" varonīgi atspēlēja trīs vārtu deficītu un ar 5:4 pagarinājumā uzveica Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Tikmēr "Jokerit" pēdējās četrās spēlēs izcīnījuši trīs panākumus, iepriekšējā mačā ar 6:1 ceturtdien pieviecot "Jugra" vienību.

Pirmdien izbraukumā Rīgas klubs tiksies ar Baltkrievijas komandu Minskas "Dinamo". Pēc šī mača būs nedēļu ilgs nacionālo izlašu pārtraukums, bet pēc tā rīdziniekus gaida vēl četras izbraukuma cīņas un nākamā mājas spēle risināsies vien 24.novembrī.

Ar 32 punktiem 26 spēlēs Rīgas "Dinamo" ieņem 13.vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, kamēr "Jokerit" ar 46 punktiem 25 dueļos ir ceturtā, bet Minskas klubam tikpat mačos 35 punkti un 12.pozīcija.

Jaunajā sezonā KHL spēlē 28 komandas. Līgā vairs nav redzama Mitišču "Atlant", kas saskārās ar nopietnām finansiālām problēmām, taču tās vietu ieņem Maskavas "Spartak", atgriežoties čempionātā pēc vienas sezonas izlaišanas.

Arī šajā sezonā KHL klubi aizvadīs 60 spēles - pa diviem mačiem (savā laukumā un izbraukumā) pret katru no līgas komandām. Savukārt ar trim savas divīzijas komandām - Minskas "Dinamo", Zagrebas "Medveščak" un Bratislavas "Slovan" - rīdzinieki sacentīsies vēl pa divām reizēm.

Tikmēr izslēgšanas spēlēs, kas sāksies 21.februārī, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1-2 un 3-4 spēlēm būs vienas dienas brīvdienas, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

Iepriekšējā sezonā Rīgas "Dinamo" otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu, taču šogad komandas mērķis ir cīnīties izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!