Foto: RIA Novosti/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" izbraukumā ar rezultātu 4:1 (0:0, 2:0, 2:1) pārspēja Maskavas "Spartak" komandu.

Rīgas "Dinamo" komandas labā ar vārtu guvumiem izcēlās Andris Džeriņš, Mārtiņš Karsums, Miks Indrašis un Aleksandrs Žirū, kurš precīzs bija sestajā spēlē pēc kārtas. "Spartak" labā vienīgos vārtus guva Ņikita Ščitovs.

Šī Latvijas komandai bija trešā uzvara četrās izbraukuma spēlēs.

Pirms spēles

"Dinamo" treneri šīs dienas mačam pieteica septiņus aizsargus un 12 uzbrucējus, un vīrusa dēļ spēlēt nevarēja uzbrucējs Gints Meija, bet no līdz atbraukušajiem malā palika aizsargs Jēkabs Rēdlihs. No iepriekšējā mačā spēlējušajiem uz Maskavu pēc treneru lēmuma nemaz nedevās Guntis Galviņš un Vitālijs Pavlovs, bet šodien spēlēja iepriekšējo spēli izlaidušie Aleksandrs Ņiživijs, Gunārs Skvorcovs, Elvijs Biezais un Kristaps Sotnieks. Izmaiņas piedzīvoja gandrīz visi virknējumi.

Pirmais periods

Komandas spēli iesāka ļoti aktīvi, apmainoties ar pirmajiem metieniem, tomēr drīz vien ļoti bīstamu piespēli gar Mikaēla Telkvista sargātajiem vārtiem izdarīja "Spartak" spēlētājs, neviens to nesaņēma. Otrā laukuma galā Mārtiņam Karsumam bija iespēja gūt pirmos vārtus, bet nākamajā Maskavas komandas uzbrukumā Telkvists guva savainojumu, bet maču turpināja. Komandas joprojām spēlēja aktīvi, bet metienu uz vārtiem bija maz.

Desmitajā minūtē Rīgas "Dinamo" komandai pēc Mika Indraša noraidījumā nācās spēlēt mazākumā, un tas izdevās ļoti veiksmīgi, nosargājot vārtus. Mirkli vēlāk rīdzinieku aizsargi pretiniekiem ļāva izdarīt vairākus metienus pa Telkvista vārtiem, ar kuriem viņš tika galā. Tomēr reklāmas pauzes laikā zviedru vārtsargs tika nomainīts. Iepriekš gūtais savainojums neļāva viņam turpināt spēli, un vārtos stājās Māris Jučers, kurš spēlē iesaistījās ar pāris atvairītiem metieniem.

15.minūtē "Dinamo" hokejistiem bija vairākums, kurā labus metienus izdarīja aizsargi Oskars Cibuļskis un Rodrigo Laviņš, bet "Spartak" vārtu vīrs Jans Lašāks spēlēja precīzi. Tikmēr astoņas sekundes pirms trešdaļas beigām Andris Džeriņš tika noraidīts un otrā trešdaļa rīdziniekiem bija jāsāk mazākumā.

Otrais periods

Vairākumā "Spartak" komanda īpaši neapdraudēja rīdzinieku vārtus, un arī cīņas turpinājumā komandām spēle uzbrukumā nevedās. Mača 25.minūtē Raitis Ivanāns saņēma noraidījumu, un mazākumā Jučers atvairīja bīstamu metienu. Tomēr mazākuma turpinājumā kāds no rīdziniekiem bloķēja pretinieku centienus iesākt uzbrukumu, un no maiņas soliņa izlekušais Džeriņš paspēja ripu notvert pretinieku zonā, ar roku nolika to uz ledus un izdarīja spēcīgu metienu, raidot ripu vārtos – 1:0.

Uzreiz pēc mazākuma rīdzinieki varēja spēlēt vairākumā, kurā Jučeram bija jāatvaira pretinieku centieni gūt vārtus pretuzbrukumā. Sekoja arī "Dinamo" veiksmīgas izspēles, bet vārti netika gūti. Drīz vien Latvijas komandai atkal spēlēja vairākumā, taču šoreiz uzbrukumā nekas netika izveidots. Spēles kontrole lēnām pārgāja rīdziniekiem, kas palīdzēja izveidot vairākus momentus un nopelnīt noraidījumu.

Vairākums tika izmantots otrā perioda priekšpēdējā sekundē, kad Žirū ar spēcīgu metienu guva skaistus vārtus, panākot rezultātu 2:0.

Trešais periods

"Spartak" komanda pēdējo periodu iesāka ļoti aktīvi, tomēr viņi ar savu aktivitāti pārkāpa noteikumus, paliekot mazākumā. "Dinamo" vairākumu izmantoja ātri, un pēc Arvīda Reķa metiena Karsums ieguva atlēkušo ripu un raidīja to vārtos. Pusminūti pēc gūtajiem vārtiem "Dinamo" palika mazākumā, jo Krišjānis Rēdlihs pārkāpa noteikumus. Karsums mazākumā aizskrēja pretuzbrukumā un uzmeta no šaura leņķa, bet garām vārtiem. Tikmēr Jučers apturēja visus Maskavas komandas centienus gūt vārtus.

"Spartak" pilnībā dominēja pēdējā trešdaļā, un dzīve rīdziniekiem vieglāka nekļuva arī pēc Skvorcova noraidījuma. "Dinamo" mazākumā spēlēja labi, līdz ar to nedaudz apsīka "Spartak" uzbrukuma vilnis. Sekoja vēl viens noraidījums "Dinamo" komandai, kad sodu devās izciest Pols Šekura. Indrašis mazākumā izlauzās līdz vārtiem, bet pretinieks viņu kavēja. Tiesneši nolemj dot nevis noraidījumu, bet soda metienu. Indrašis "bullīti" realizēja eleganti, ar nūjas kustībām nomānot Lašāku. Atlikušajā mača laikā "Spartak" prata gūt goda vārtus, bet rīdzinieki svinēja uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!