Foto: F64

Duelī starp Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kopvērtējuma augšgalā esošām vienībām, kas pēdējā laikā vairāk zaudē nekā uzvar, piektdien Helsinku "Jokerit" viesos ar 3:1 (1:0, 2:1, 0:0) apspēlēja Omskas "Avangard".

Pirms šī mača "Jokerit" hokejisti bija zaudējuši trijās spēlēs pēc kārtas un piecas reizes iepriekšējos sešos dueļos, kamēr "Avangard" tagad cieta ceturto neveiksmi pēc kārtas, turklāt šī sērija sākās pret Latvijas vienību Rīgas "Dinamo".

Piektdienas mačā uzvarētājiem pa reizei izcēlās Niklass Jensens, Anti Pīlstrems un Braiens O'Nīls, kamēr "Avangard" rindās vienīgo reizi atzīmējās kanādiešu uzbrucējs Tedijs Pursels, kurš vienības rindas papildināja vien pagājušajā nedēļā un tagad iemeta pirmos vārtus.

Citā mačā cita līgas augšgala vienība Maskavas CSKA ar 5:1 (2:0, 1:0, 2:1) viesos pārliecinoši apspēlēja Novosibirskas "Sibirj", ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm izceļoties Kirilam Kaprizovam. CSKA uzvarēja ceturtajā spēlē pēc kārtas, kamēr "Sibirj" pārtrauca sēriju, kuras ietvaros bija gūti pieci panākumi sešos mačos,

Tikmēr Austrumu konferences vicelīdere Astanas "Baris" piektdien mājās ar 3:2 (1:1, 1:0, 0:1, 1:0) pagarinājumā apspēlēja Maskavas apgabala "Vitjaz" vienību, kas iepriekšējo 12 maču laikā guvusi vien divas uzvaras. Izšķirošo ripu iemeta kanādiešu uzbrucējs Martēns Sanpjērs.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 79 punktiem 30 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kas vien ceturtdien piedzīvoja pirmo zaudējumu pamatlaikā šosezon. Savukārt 61 punkts ir Maskavas CSKA, bet 58 - "Jokerit" kontā.

Tikmēr Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko trenē Pēteris Skudra, ar 44 punktiem ir piektā, kamēr sestajā pozīcijā ar 41 punktu atrodas Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" vienība, bet konferences un visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi vien pie 15 punktiem 28 mačos.

Austrumu konferencē līderpozīcijā ar 56 punktiem 27 spēlēs joprojām ir Kazaņas "Ak Bars" vienība, kam ar 54 punktiem seko Astanas "Baris", bet 50 punkti ir Omskas "Avangard".

Tikmēr Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" komanda ar 41 punktu ir devītā, kamēr Oskars Bārtulis un Vladivostokas "Admiral" ar 33 punktiem atrodas 12.pozīcijā, bet priekšpēdējā, 13.pozīcijā ar 26 punktiem ir Arta Ābola trenētā un Kristapa Sotnieka pārtāvētā Toljati "Lada".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!