Foto: LETA

Latviešu uzbrucējs Andris Džeriņš piektdien guva uzvaras vārtus pagarinājumā Čehijas čempionāta spēlē, bet ar precīzu metienu pamatlaikā atzīmējās arī aizsargs Oskars Cibuļskis.

Latviešu pārstāvētā komanda Hradeckrālovas "Mountfield" savā laukumā ar 4:3 (0:1, 2:1, 1:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Plzeņas "Škoda" vienību, sezonas ceturtajā spēlē tiekot pie pirmās uzvaras.

Džeriņam un Cibuļskim šie bija pirmie gūtie vārti sezonā. Cibuļskis vārtus guva otrā perioda vidū, kad panāca 1:1. Savukārt Džeriņš uzvaras vārtus iemeta, kad pagarinājumā bija nospēlētas trīsarpus minūtes. Džeriņš uz ledus pavadītajās 19 minūtēs un 17 sekundēs četras reizes meta pa pretinieku vārtiem, uzvarēja astoņos no 12 iemetieniem un bloķēja divus metienus.

Savukārt Cibuļskis nospēlēja visvairāk no savas komandas laukuma spēlētājiem, 24 minūtēs un vienā sekundē veicot divus metienus un bloķējot divus pretinieku raidījumus.

Abi latvieši maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. Tikmēr smagu zaudējumu cieta Zlīnas "Aukro Berani" komanda, kuru pārstāv brāļi Roberts un Rihars Bukarti, kā arī aizsargs Ralfs Freibergs. Zlīnas klubs savā laukumā ar 0:4 (0:0, 0:3, 0:1) piekāpās Brno "Kometa" hokejistiem.

Brāļi Bukarti pirmā perioda vidū iesaistījās masveida kautiņā, kā rezultātā mačs uz gandrīz desmit minūtēm tika apstādināts, tiesnešiem piespriežot kopā 11 dažāda veida sodus. Vecākais no brāļiem Roberts tika noraidīts līdz spēles beigām un kopā dabūja 28 soda minūtes. Rihards Bukarts 15 minūšu laikā divas reizes meta pa pretinieku vārtiem, saņēma četras soda minūtes un maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Savukārt Freibergs laukumā pavadīja 24 minūtes un 32 sekundi, kas no Zlīnas komandas laukuma spēlētājiem bija vislielākais laiks. Latviešu aizsargs divas reizes meta pa pretinieku vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1. Tikmēr Roberts Bukarts uz ledus pavadītajā vienā minūtē un 39 sekundēs nepaspēja atzīmēties statistikas rādītājos.

Čehijas čempionāta kopvērtējumā līderpozīciju ar 11 punktiem četrās spēlēs ieņem Homutovas "Pirati", bet latviešu pārstāvētās vienības "Aukro Berani" un "Mountfield" ar diviem punktiem atrodamas pēdējās vietās 14 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!