Foto: LETA

Pavisam neilgi pēc rokas lūzuma izdziedēšanas kājas savainojumā iedzīvojies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Andris Džeriņš, vēsta vienības oficiālā mājaslapa internetā.

Savainojumu Džeriņš guva piektdien notikušajā regulārā čempionāta mačā, kurā "Dinamo" ar 2:1 (0:1, 2:0, 0:0) uzvarēja Maskavas "Spartak" vienību, tādējādi nodrošinot vietu Gagarina kausa izcīņas turnīrā.

Vienā no spēles epizodēm pirmajā trešdaļā uzbrucējam neveiksmīgi pa kāju trāpīja pretinieka raidītā ripa.

Precīzāka diagnoze būs zināma pēc padziļinātas medicīniskās izmeklēšanas, taču pēc sākotnējām aplēsēm atveseļošanās process varētu aizņemt aptuveni trīs nedēļas.

Džeriņš sezonas sākumā aizvadīja septiņas spēles, līdz 3.oktobrī spēlē Sanktpēterburgā pret vietējo SKA komandu guva ļoti smagu rokas lūzumu, kura izārstēšana un rehabilitācija aizņēma vairāk nekā četrus mēnešus. Spēlēt uzbrucējs atsāka pagājušajā nedēļā, Latvijas izlases sastāvā piedaloties Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) posmā Norvēģijā, bet "Dinamo" sastāvā viņš atgriezās trešdienas spēlē pret SKA.

24 gadus vecais Džeriņš deviņās šīs sezonas spēlēs pie rezultativitātes punktiem nav ticis.

Viņa vietā uz komandu izsaukts Māris Bičevskis, kurš iepriekš tika nosūtīts uz Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) A divīzijas komandu "Rīga", lai palīdzētu tai cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā.

"Dinamo" jau svētdien uzsāks pēdējo četru mājas spēļu sēriju, pirmajā no tām spēkojoties ar Mitišču "Atlant".

KHL Rietumu konferences kopvērtējuma tabulā "Dinamo" ar 71 punktu 50 spēlēs ieņem septīto vietu, par trim punktiem apsteidzot Maskavas CSKA komandu, kas aizvadījusi par vienu spēli vairāk, un par par jau neaizsniedzamiem 13 punktiem esot priekšā devītajā vietā esošajai "Spartak" vienībai.

Savukārt no sestajā pozīcijā esošās Čerepovecas "Severstaļ" komandas Rīgas "Dinamo" atpaliek par astoņiem punktiem.

Regulārajā čempionātā katra vienība aizvadīs pa 54 mačiem, astoņām labākajām iekļūstot Gagarina kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!