Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" pirmdien oficiāli noslēdzis līgumus ar 20 gadus veco Edgaru Kuldu un 31 gadu veco Armandu Bērziņu, kuriem abiem bija pārbaudes laika līgumi.

Kā vēsta vienība, Kluda spēlēs ar 32. numuru, bet Bērziņam būs krekls ar 21. numuru.

Uzbrucējs Edgars Kulda (augums 183 cm, svars 87 kg) dzimis 1994. gada 13. novembrī Rīgā, un 2014. gada NHL jauno spēlētāju draftā viņu 7. kārtā ar kopējo 193. numuru izvēlējās Arizonas "Coyotes" klubs. Edgars Kulda ir Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas jaunākais brālis. Edgars Kulda savulaik spēlēja Rīgas "Dinamo" jauniešu sistēmas komandās, bet iepriekšējās 3 sezonas pārstāvēja Kanādas Junioru līgas WHL komandu Edmontonas "Oil Kings", kopā šīs vienības sastāvā aizvaidot 177 regulārā čempionāta spēles (49 vārti un 58 piespēles), kā arī 53 play-off spēles (ieskaitot Memoriālā kausa finālturnīru), kurās guva 16 vārtus un atdeva 29 rezultatīvas piespēles.

2013./2014. gada sezonā Edgars Kulda kļuva par pirmo un pagaidām vienīgo Latvijas hokejistu, kurš izcīnījis Kanādas Junioru līgas galveno balvu – CHL Memoriālo kausu, kā arī kļuva par CHL Memoriālā kausa vērtīgāko spēlētāju (MVP). Iepriekšējā sezonā viņš "Oil Kings" sastāvā WHL regulārajā čempionātā aizvadīja 47 spēles (13 vārti un 17 piespēles), bet 5 play-off mačos izcēlās ar 2 piespēlēm. Edgars Kulda ir spēlējis Latvijas U-20 un U-18 izlašu sastāvos pasaules čempionātos, kā arī pārbaudes spēlē debitējis Latvijas pieaugušo izlases sastāvā.

Pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš (augums 192 cm, svars 100 kg) dzimis 1983. gada 27. decembrī Rīgā, un 2002. gada NHL jauno spēlētāju draftā viņu 5. kārtā ar kopējo 155. numuru izvēlējās Minesotas "Wild". Bērziņš spēlēja Rīgas "Dinamo" sastāvā pirmajās divās KHL sezonās (71 spēle, 6 vārti un 10 piespēles), bet savas karjeras laikā viņš ir spēlējis vairākās Latvijas komandās Latvijas un Baltkrievijas atklātajos čempionātos, 4 sezonas aizvadījis Ziemeļamerikā, 2 sezonas spēlējot QJMHL un vēl divas ECHL, kā arī spēlējis Čehijas, Slovākijas, Somijas, Baltkrievijas, Ukrainas un Kazahstānas klubos.

Iepriekšējo sezonu Bērziņš aizvadīja Itālijas čempionāta komandā "Val Pusteria", kuras sastāvā regulārajā čempionātā piedalījās 37 spēlēs (7 vārti un 17 piespēles), bet play-off 10 mačos (2 vārti un piespēle), ar kuru kopā izcīnīja Itālijas Superkausu un bronzas medaļas. Latvijas valstsvienības sastāvā Armands Bērziņš ir aizvadījis 160 spēles (11 vārti un 35 piespēles), piedaloties 3 olimpiskajās spēlēs, 8 pasaules čempionātos un 2 olimpiskās kvalifikācijas turnīros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!