Foto: LETA

Tikai Rīgas ''Dinamo'' no Latvijas hokeja klubiem iekļuvis 250 labāko Eiropas klubu ranga sarakstā, ko pēc katras sezonas veido portāls ''passionhockey.com''.

Salīdzinot ar iepriekšējo rangu pirms gada, ''Dinamo'' zaudējis 0,65 reitinga punktus un divas vietas, atkāpjoties uz 63. pozīciju ar 30,57 punktiem. Divas pēdējās sezonas komanda nespēja kvalificēties Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas spēlēm. Pirms trim sezonām ''Dinamo'' ieņēma 19. vietu šajā rangā.

Pirmo vietu jaunajā rangā saglabājis Maskavas CSKA (59,33 punkti), kam seko ''Frolunda'' (57,15) un ''Skelleftea AIK'' (55,86) no Zviedrijas, ''Liberec'' (55,06) no Čehijas, Magņitogorskas ''Metallurg'' (52,87) no Krievijas, HIFK (50,89) no Somijas, Prāgas ''Sparta'' (50,86) no Čehijas, bet desmitnieku noslēdz divi Somijas klubi Oulu ''Karpat'' (49,89) un Tamperes ''Tappara'' (49,14), kā arī Jaroslavļas ''Lokomotiv'' (47,42) no Krievijas.

Lielāko lēcienu pirmajā desmitniekā veikusi ''Liberec'' - par 72 vietām, savukārt pašreizējā otrās vietas īpašniece ''Frolunda'' pakāpusies par deviņām vietām.

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) šo sarakstu neatz;ist par oficiālu, tomēr tas tiek uzskatīts par populāru līdzjutēju vidū. Komandas tiek sarindotas pēc to rezultātiem sezonā, kā arī sacensību līmeņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!