Foto: F64

Latvijas klubam Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas spēlēs ir iespējas sagādāt kādu pārsteigumu, ja vien tajā jau pirmajā kārtā nebūs jātiekas ar Sanktpēterburgas SKA vienību uzskata portāla "Delfi" aptaujātie eksperti.

Ja regulārais čempionāts noslēgtos tagad, tad Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā tiktos ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo", taču priekšā vēl ir sešas spēles, kuras būtiski var ietekmēt situāciju turnīra tabulā.

"Nenosaukšu labāko variantu, nav iespējams paredzēt labāko variantu pretiniekos. Tas pats Mitišču "Atlant", kurš pēc treneru maiņas uzvarēja spēles, tagad atkal spēlē nestabili. Ej nu paredzi, cik tas var būt labi un slikti, kas būs ar komandu tajā brīdī," uzskata Rīgas "Dinamo" spēļu komentētājs un sporta žurnālists Anatolijs Kreipāns.. "100 % zinu sliktāko pretinieku – SKA. Salīdzinot ar pagājušā gada SKA kopīgs ar šī gada komandu ir tikai nosaukums. Pilnīgi dažādas komandas. Varbūt "Dinamo" varētu uzvarēt vienu vai divas spēles, bet ne četras. Ja sērija būtu līdz trīs uzvarām, tad ej zini, bet tagad…nē, nē."


"Nepatīkamāks pretinieks nekā iepriekš būs Minskas "Dinamo", jo tā šosezon ir spēcīgāka," viņš turpināja. "Sākot izslēgšanas spēles, labāka vietu būtu septītā un tad skatīsimies. Mēs nebūsim favorīti nevienā variantā, bet pāros pret "Torpedo" un nebūsim tik bezcerīgā situācijā. Tas arī uzdevums, lai saglabātu septīto vietu. Labi jānospēlē galotnes, lai labi sagatavotos izslēgšanas spēlēm."

Arī fanu kluba "SDK Namejs" vadītājs Jānis Barkāns uzskata, ka Rīgas komandas hokejistiem iespējas tikt nākamajā kārtā būs tikai tad, ja pretiniekos nebūs konferences līderi SKA.

"Ērtākais pretinieks mums varētu būt Minskas "Dinamo" vai Čerepovecas "Severstaļ". No fanu viedokļa patīkamāk būtu, ja pretiniekos būtu minskieši, jo tur mūs draudzīgi uzņem," stāstīja Barkāns. "Galvenais, lai izslēgšanas spēlēs visi būtu veseli, lai neatkārtotos pagājušā gada situācija, kad uz Gagarina kausa izcīņu traumēti bija trīs pamatsastāva spēlētāji."

"Domāju, ja mēs regulārajā čempionātā saglabāsim septīto pozīciju, tad pārvarēsim izslēgšanas spēļu pirmo kārtu, taču, ja būsim astotie, tad situācija būs daudz sarežģītāka," sprieda līdzjutējs.

Tikmēr Latvijas U-20 hokeja izlases galvenais treneris Ēriks Miļuns, runājot par iespējamiem pretiniekiem, bija daudz izvairīgāks: "Nevajag meklēt ērtākos pretiniekus, vajag tikai spēlēt. Līdzjutējiem un žurnālistiem tas varētu būt interesanti. Spēlēm jāgatavojas tāpat, kā līdz šim, jo, šķirojot pretiniekus, var tikai zaudēt vājākiem pretiniekiem. Tas, vai komandā jāuzlabo kāds spēles komponents, labāk redzams treneriem, bet man šķiet, ka vajadzētu piestrādāt pie aizsardzības. Samainīt vairs neko nevar, jo eksperimentēt tagad var tikai līderi."


Savukārt visi eksperti uzsvēra, ka "Dinamo" galvenā trenera Peka Rautakallio līdz šim paveiktais darbs ir vērtējams pozitīvi.

"Peka ir atkāpies no dažiem saviem principiem, to var izdarīt tikai gudrs treneris – pārkāpt pāri principiem, mainīt viedokli, un ņemt vērā reālo situāciju, kāda ir ar hokejistiem," sacīja Kreipāns. "Tas dod rezultātu – labu vai sliktu, tas pašam jāvērtē. Pozitīvi ir tas, ka daudz vairāk spēlēt viņš ļauj jaunajiem."

"Rautakallio vadībā ir mazāk nevajadzīgas darbības savā aizsardzības zonā. Lai arī tiek pieļautas kļūdas, rīdzinieki vairāk strādā, nekā tas bija pie Jūliusa Šuplera. Tāpat Rautakallio nebaidās komandā iesaistīt jaunos spēlētājus, kuri no spēles zīmējuma nekrīt laukā," stāstīja Miļuns.

Abiem piekrita arī Barkāns: "Rautakallio komandā ieviesis pozitīvas pārmaiņas un spēles kļuvušas interesantākas. Šuplers bija veterāns, jo šeit strādāja jau ar "Rīga 2000" komandu. Domāju, ka Rautakallio vajadzētu dot iespēju strādāt "Dinamo" komandā [turpmāk], jo spēles tagad ir skatāmākas, agresīvākas un interesantākas."


Runājot par gaidāmo KHL Gagarina kausa izcīņu, visi portāla "Delfi" uzrunātie eksperti kā viens uzsvēra, ka galvenais favorīts uz Gagarina kausu ir iepriekšminētie SKA.

"Noteikti galvenie pretendenti uz uzvari ir SKA. Grūti pateikt, kādi pāri var tikt Austrumos - Kazaņas "Ak Bars", Ufas "Salavat Julajev" nevienmērīgi aizvada regulāro sezonu regulāro čempionātu, bet tas nenozīmē, ka šīs vienības ir vājākas. Mani interesē "Traktor" – tas, ka vajadzēja šai komandai spēlēt labāk, liecināja jau sastāva komplektācija. Bet, interesē, kas būs tālāk. Liekas, ka tālāk netiks. Domāju, ka pārbaudītas vērtības noteiks toni Austrumos – "magņitka", Ufa , Kazaņa," uzskata Kreipāns.

"Domāju, ka SKA šogad beidzot varētu kļūt par čempioniem," teica "SDK Namejs" vadītājs. "Par Čeļabinskas "Traktor" šaubos. Iespējams viņi varētu aizspēlēties līdz finālam, taču uzvarēt – diez vai."

"Nekādus jaunos favorītus izdomāt nevar. Šogad ļoti pārliecinoši izskatās Sanktpēterburgas SKA, taču tikpat labi var izšaut arī kāda no zemākās pozīcijas vienībām," izteicās Miļuns.

Tomēr Kreipāns uzskata, ka vislielāko sensācija izslēgšanas spēlēs varētu sagādāt tieši Latvijas vienība: ""Rīgas "Dinamo" varētu sagādāt pārsteigumu, jo atgriežas Andris Džeriņš, Ņiživijs jau iespēlējies. Kāpēc ne? Minska varētu būt arī pārsteigums, jo rāda ļoti labu sniegumu. Austrumos diez vai kāds varētu pārsteigt."


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!