Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas uzbrucējs Jānis Sprukts šajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) starpsezonā bija viens no pieprasītākajiem hokejistiem, ceturtdien Maskavas CSKA oficiālajā mājaslapā citēts kluba ģenerālmenedžeris Sergejs Fjodorovs.

CSKA ceturtdien oficiāli uz diviem gadiem parakstīja līgumus ar līdzšinējo Rīgas "Dinamo" spēlētāju Spruktu un Somijas aizsargu Miko Māenpā.

"Miko Māenpā un Jānis Sprukts bija vieni no pieprasītākajiem leģionāriem šajā KHL starpsezonā, tāpēc mēs esam priecīgi, ka mums izdevās ar šiem spēlētājiem parakstīt līgumus," CSKA oficiālajā mājaslapā citēts Fjodorovs. "Sprukts ilgu laiku bija viens no Rīgas "Dinamo" komandas balstiem. Viņam ir iespaidīgi auguma izmēri, taču viņš prot spēlēt kombinācijām bagātu hokeju."

"Sprukts ir pieredzējis spēlētājs ar līdera dotībām. Nav nejaušība, ka aizvadītajā pasaules hokeja čempionātā viņš bija Latvijas izlases kapteinis," Latvijas hokejistu turpināja slavēt Krievijas hokeja leģenda. "Mēs ļoti ceram uz Spruktu un Māenpā, bet klubs pieliks visas pūles, lai viņu adaptācija Krievijas galvaspilsētā notiktu ātri un nesāpīgi."

Sprukts pagājušajā sezonā bija viens no "Dinamo" uzbrukuma līderiem, regulārā čempionāta 53 spēlēs gūstot 11 vārtus un veicot 24 rezultatīvas piespēles, bet septiņos Gagarina kausa mačos iekrājot piecus vārtus un trīs piespēles.

"Dinamo" komandā centra uzbrucējs spēlēja kopš 2009.gada, trīs sezonās kopumā 186 spēlēs gūstot 42 vārtus un veicot 73 rezultatīvas piespēles.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" komandu atstājuši divi hokejisti, kuri aizvadītajā sezonā spēlēja pirmajā uzbrucēju trijniekā, jo Miķelis Rēdlihs pievienojies Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!